Als je mijn blog meeleest, dan weet je dat ik aan een nieuw regenboog project ben begonnen. Door puur toeval kwamen er een paar mooie kleuren Scheepjes Riverwashed uit mijn kast rollen om aan dit project te beginnen, terwijl ik afreisde naar Zuid Afrika voor mijn XOXO workshop toer. Eenmaal thuis heb ik wat bollen bijbesteld om m’n project verder te laten groeien.

Toevallig had ik ook nog matchende knopen liggen. Het zit ‘m in de kleine dingen!

De Larksfoot steek

Misschien herken je de steek wel. Ik gebruik (een variatie op) de Larksfoot stitch. Het is een prettige steek om te haken, omdat hij erg ritmisch is. Het project is vrij groot maar haakt toch best snel weg, iets wat ik eigelijk niet had verwacht. Een Larksfoot stekenpatroon bestaat uit twee rijen, een rij waarin je verlengde steken haakt, en een teruggaande rij daarbovenop om meer gaatjes te creeren waar je de volgende set verlengde steken in kan haken. Zodra je het eenmaal doorhebt haakt het ontspannen weg. TV-haken dus!

De rand is ook al mooi recht! Het enige nadeel van in rijen werken is de hoeveelheid losse eindjes. Daarom pak ik eens in de zoveel tijd mijn favoriete show erbij en ga ik een aflevering lang eindjes zitten wegwerken. Dan weer een tijdje haken, en dan weer eindjes wegwerken. Je kan er best veel doen in ~45 minuten!

Ik ben al bijna klaar met de deken. Maar dan komt de volgende uitdaging, de rand! Dat bewaar ik toch echt voor een volgende blogpost. En het patroon schrijf ik gelijk mee!

Waar kan ik River Washed kopen?

Je vindt River Washed bij je lokale Scheepjes winkelier, of bij de volgende webshops:

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer