Ik ben zo blij dat ik eindelijk de volledige deken kan delen! Op mijn Instagram heb ik wel her en der wat fotos van de losse motieven gedeeld, maar ik dacht dat ik er veel langer mee bezig zou zijn. Uiteindelijk ging het allemaal als een zonnetje en kwam de deken vrij snel af. Met hier het resultaat! De naam heb ik bedacht omdat ik maar ‘Winter wonderland’ bleef fluiten tijdens het haken (‘t zal de tijd van het jaar wel zijn!). De kleuren deden me zo terugdenken aan de Noorderlichten die ik heb gezien toen ik een aantal jaar geleden in Zweden was. Het roodroze, blauw, de motieven die op sneeuwvlokken lijken: de perfecte combinatie!

Waar ik helemaal in mijn nopjes mee ben is hoe de layout van de motieven eruit ziet. Zoals ik in mijn vorige post aangaf was dat nog wel even een puntje voor me. Zou ik gaan met een herhalende, vaste layout van motieven of juist met een semi-willekeurige volgorde? Uiteindelijk ben ik voor dat laatste gegaan en ik denk dat het de juiste keuze was. Zo krijgt de deken een wat organischer en minder georganiseerd gevoel. De motieven verlopen langzaam van roodroze naar blauw, en de binnenkant van de motieven is willekeurig gekozen.

De Scheepjes River Washed werkt heerlijk weg! Elke bol River Washed is gemaakt van uit twee verschillende kleuren. De binnenkant van het garen heeft namelijk een andere kleur dan de pluis eromheen (dat zie je erg goed op onderstaande foto bij de blauwpaarse kleur!). Dit effect zorgt ervoor dat elke kleur toch iets dieper oogt, zeker in combinatie met andere kleuren River Washed. Ik heb voor het wit gebruik gemaakt van de Stone Washed Pink Quartzite. Stone Washed en River Washed hebben allebei dezelfde dikte en samenstelling dus kunnen probleemloos gecombineerd worden. Het wit haalt de kleuren van de River Washed helemaal op!

Om de zijkantjes op te vullen heb ik halve motiefjes gebruikt, en uiteindelijk een lekker grote rand eromheen gehaakt. Mijn deken is 90 x 120 cm, maar je kan hem gemakkelijk groter maken als je dat wil. Omdat de rand van de motiefjes een paar rijen vasten bevat, heb ik de motieven slechts op zes punten vastgehaakt. Zo blijft de deken lekker soepel. Een van mijn favoriete manieren om hexagons vast te haken, trouwens!

OK, ik ben druk bezig met het patroon en bijbehorende diagrammen te maken. Ik hoop het patroon in de loop van volgende week op de blog te plaatsen. Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer