Zoals beloofd laat ik je iets meer zien van het Corner to Corner project wat ik nu aan het maken ben! Het is een leuke techniek die al een tijdje op mijn to-do lijstje stond. Ik had opeens een goed idee voor het plaatje wat je ermee haakt: 8-bit hartjes, zoals je ze in die oude video games zag. En het ziet er leuk uit, al zeg ik het zelf.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor videospellen. Toen ik 6 was vroegen mijn ouders me soms al hun Super Mario levels uit te spelen als ze er zelf niet doorkwamen, dus je kan wel zeggen dat ik met videospellen ben opgegroeid. Nog steeds vind ik het heerlijk om af en toe een weekend te spenderen aan niets anders dan een spel. De graphics zijn wel een heel eind verder gekomen sindsdien.

Kijk, een regenboog van hartjes zou ik natuurlijk geweldig vinden om te maken. Maar omdat ik maar hele kleine beetjes garen voor elk hartje gebruik heb ik besloten me in te houden en te werken met drie kleuren Organicon (naast wit natuurlijk). Wie weet, ooit in een volgend project kan ik wel alle kleuren van Organicon kan benutten. Het is een mooie reeks!

Dit project gaat een kussenhoes worden voor een 50 x 50 cm kussen, want ik had nog een goede kwaliteit binnenkussen van die maat liggen van vorige projecten. Het is een prettig maatje vind ik zelf, en het geeft me daarnaast meer dan genoeg ruimte om een leuk diagram op te haken. C2C-haken is ook helemaal niet moeilijk - je moet wel even doorkrijgen hoe je de verschillende kleuren draadjes uit de war houdt. Maar als je dan eenmaal bezig bent gaat het als een speer en heb je zo die 50 cm volgehaakt.

Technisch gezien kan ik met dit design en de afstand tussen de hartjes geen vierkant diagram maken. De boven- of onderkant zou namelijk een extra rij wit krijgen dan. Ik maak me er nu nog niet al te druk om, ik ga het wel zien zodra ik het aan de hoes vast ga naaien. Ik laat je de volgende keer zien hoe het kussen geworden is!

Reacties

hilda
Hallo ,komt hier ook een patroon van ,zou het heel graag willen maken. November 14, 2020 14:45 - Reageer
hilda
Hallo ,komt hier ook een patroon van ,zou het heel graag willen maken. November 14, 2020 14:45 - Reageer
hilda
Hallo ,komt hiet ook een patroon van ? zou het heel graag willen maken. November 14, 2020 14:47 - Reageer
Reageer