Geluk zit hem in de kleine dingen

In die kleine dingen, zoals wanneer mijn hart een sprongetje maakt als ik een Catona Colour pack openmaak. Wat een feest van kleur is het elke keer!

Ik weet niet hoe Scheepjes het doet, maar de bovenste laag bevat al mijn favoriete kleuren. Het is alsof ze het wisten! En daar word ik natuurlijk heel vrolijk van.


Of nog zo'n klein dingetje: wanneer je een kleurencombinatie kan samenstellen waar je oprecht blij van wordt.

Het nieuwe project waar ik aan werk is echter alles behalve klein. Ik wilde graag een nieuwe deken maken met Scheepjes Catona. Je weet inmiddels vast wel dat dat een van mijn favoriete garens is om mee te werken. 100% gemerceriseerd katoen, 109 verschillende kleuren, en 10 grams balletjes in een doos die het spelen met kleur wel héél gemakkelijk maken!

Bolletjes paren

Van deze deken ga ik niet alleen een regenboog maken, maar ik dwing mezelf ook om (bijna) alle kleuren van het colour pack te gebruiken. Ik mocht van mezelf wel wat bruine, zwarte en grijze tinten weglaten. Anders dan dat wil ik zoveel mogelijk uit de doos gebruiken. En om het extra ingewikkeld te maken moet ik de bolletjes ook nog per twee van dezelfde kleur combineren, met genoeg contrast ertussen om mijn plannetje te laten werken. Ach, ik hou van een uitdaging.

Een goede eindscore

Dus mijn bureau zag er een tijdje zo uit. Samenstellen, omwisselen, wéér omwisselen, tot ik alle definitieve combinaties had gemaakt. Daarna weer wisselen, want wie is er nou tevreden bij de eerste poging? Uiteindelijk is het gelukt, en heb ik 47 combinaties samengesteld en dus 94 bolletjes gebruikt (eigenlijk 95, want ik moet ook nog vasthaken en een rand maken. Best een goede eindscore, al zeg ik het zelf. Die overige bolletjes hou ik wel voor iets anders. Proeflapjes of kleine decoratieve randjes bijvoorbeeld.

Uiteraard alles onder toeziend oog van ons papzakje. Gelukkig liet ze de bolletjes met rust, want dan zou het combineren wel héél chaotisch zijn geworden.

En nu...

Ik heb mijn kleuren gesorteerd, de garens klaarliggen, dus alles wat er nu nog te doen is is het daadwerkelijke haken! De volgende keer laat ik de voortgang zien. Een ding is zeker: het gaat een kleurrijk geheel worden.

Waar koop je zo'n Colour pack?

Wil jij ook zo'n Catona Colour pack? Kijk dan even bij je lokale Scheepjes verkoper, of bestel het online bij:


Reacties

Harriët
Ik kan haast niet wachten op het mooie patroon met de mini bolletjes van Catona! August 23, 2020 20:25 - Reageer
Reageer