Met een palet in deze kleuren heb je weinig extra motivatie nodig, toch? Ik heb deze fijne kleuren in mijn nieuwe project verwerkt, en het is nog beter geworden dan verwacht. Maar dat ging niet van een leien dakje.

Je weet hoeveel ik van roze hou, toch? Grappig genoeg zat roze dus in eerste instantie helemaal niet in deze combinatie. Ook een aantal van de paarstinten niet. Toch is het achteraf allemaal goedgekomen.

Catona

Vakantieperikelen

Aan het einde van de zomer besloten we, ondanks eerdere plannen om niet te gaan, last-minute een korte vakantie naar Portugal te boeken. Ik wilde een nieuw haakproject meenemen en wist ook precies met welke steek ik aan de slag zou gaan. Deze vakantie klonk als het perfecte moment om wat ononderbroken haaktijd te krijgen. Ik zat te peizen over de kleuren die ik mee zo nemen. Je weet vast wel welke opmerkingen je allemaal kan verwachten als 50% van je koffer uit garen bestaat, dus ik dacht het een keertje klein te houden. Less is more, en dat soort zaken.

Dus ik verwijderde wat kleuren uit mijn originele palette, pakte de overgebleven bollen Catona in en zette mijn hoofd alvast in de vakantiestand.

Catona palette

En dat was toch heerlijk hoor, die vakantiestand. Lekker aan het haken in de zon kwam ik er echter achter dat de rijhoogte niet zo hoog was dat ik. Een beetje koppig haakte ik door, 'want dat zou vast een meetfoutje zijn door die lekkere cocktails en vast wel goedkomen'. Ha, niet dus. Het werd pijnlijk duidelijk dat de steek veel meer naar binnen trok als dat ik in mijn proeflapje had gemerkt. Deze deken zou dus een stuk kleiner worden dan verwacht. Uurgh, dat was dus niet de bedoeling.

De redding

Ja, en dan kan je de deken uithalen en het thuis oplossen. Maar ik had zo uitgekeken naar rustig haken in het zonnetje dat ik daar dus niet op zat te wachten. Met behulp van Google heb ik uiteindelijk online de kleuren die ik thuis heb gelaten bijbesteld. Zonder Google translate, want die wilde mooi niet laden - dat is je pas echt onderdompelen in de lokale cultuur.

De Portugese retailer Bitacaio stuurde de missende kleuren naar mijn vakantieadres en binnen 2 dagen was ik klaar om verder te gaan. Heerlijk! Een prachtig heuvellandschap rond Lissabon, wat zonneschijn en een haakproject waarbij het uiteindelijk toch allemaal goed is gekomen; dit was een geslaagde vakantie.

Backside

Nou, ik laat je nog niet zien welke steek het is. Dit is de achterkant van het geheel, de kenner zal de steek misschien wel herkennen! En als je deze kant al prachtig vindt, wacht maar tot je de voorkant ziet. Weet je het niet? Ik laat het snel zien hoor. Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer