Ik heb wat nieuw garen om mee te spelen! Het is vast geen geheim meer dat ik een érg grote fan van Scheepjes Stone Washed ben. Ik heb het voor meerdere designs gebruikt zoals de Star stitch deken en het Anchor kussen. Maar sinds een paar maanden heeft Stone Washed een klein zusje: River Washed. Een prachtig, complementair garen wat heel mooi bij de huidige lijn past.

Het River Washed garen is duidelijk verwant aan Stone Washed. Het is een katoen/acrylmix, en je haakt het op dezelfde naald (3-3.5mm). Er is ook een XL versie van Riverwashed die je op 5.0mm haakt. Maar het grote verschil met Stone Washed is dat in plaats van een witte kern met gekleurde pluis eromheen, River Washed zowel een gekleurde kern en een gekleurde pluis heeft. Dat mengt de twee kleuren op een mooie manier, maar zorgt ook dat de kleuren binnen dezelfde lijn gemakkelijk bij elkaar passen. Kijk maar eens naar de afbeeldingen hieronder. Ik ben een beetje verliefd op deze kleur (949 Yarra).

Ik was wat aan het spelen met het garen en ik heb geprobeerd wat verschillende kleurencombi’s te maken. Er zijn op dit moment ‘slechts’ 14 kleuren, maar daar liet ik me niet door tegenhouden. Welke is jouw favoriet? Ik neig naar de middelste, vooral vanwege de heldere kleuren blauw, paars en roze. Als je fan bent van een wat kalmer palette zijn de rechtse kleuren misschien wat meer in jouw straatje. Er zitten een paar kleuren tussen die bijna unikleur lijken omdat de pluis om de draad maar een subtiel tintje lichter of donkerder is dan de kern, en die zou je ook goed kunnen combineren! Bijvoorbeeld de voorste blauwe kleur uit het midden (952 Rhine), of de roze die derde van achter is (943 Mekong).

Ik ben van plan een hexagon deken te maken met het middelste palet. Je weet wel, zo’n motiefje wat een beetje op een sneeuwvlok lijkt. Perfect voor de winter! Ik weet nog niet of ik de kleuren willekeurig ga plaatsen, of er een systeem in ga aanbrengen. Wel weet ik dat ik het ga combineren met de Pink Quartzite Stone Washed, dat is off-white met een roze glans. Past goed bij de kleuren!

Ok, ik ga maar eens verder werken aan mijn motiefjes. Ik laat je snel de voortgang zien!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer