Soms heb je gewoon een gelukje. Dat gebeurd mij vorig jaar! Ik was op zoek naar een project wat ik mee kon nemen naar Zuid Afrika. Het mocht niet te klein zijn, want ik zou best wel wat haaktijd hebben in de auto onderweg naar de diverse bestemmingen. Maar ik ook weer niet zoveel ruimte in m’n koffer voor een groot project, want ik zou een maand weg zijn. Toen ik mijn kast met garens opende tuimelden er een paar bollen Scheepjes River Washed uit. Groen, beige, geel. Ik werd niet bijzonder enthousiast van die kleuren. En toen ik ze terug in de kast gooide, kwam ongeveer alles van de plank af rollen.

Zucht.

Maar dat was mijn gelukje. Want niet alleen geel, beige en groen vielen er weer uit, maar ook paars, roze, rood en oranje. Ik had de River Washed niet meer aangeraakt sinds ik de Borealis deken had afgehaakt, en had eigenlijk nooit zo heel goed naar alle kleuren samen gekeken. Maar met de nieuwe kleuren die er laatst zijn bijgekomen kon ik een prima regenboogpalet samenstellen!

De kleuren zijn wat gedempt, maar dat komt door de aard van het garen. Het is het zustergaren van Scheepjes Stone Washed, wat je waarschijnlijk wel kent. Stone Washed heeft een witte pluis om de draad heen zitten. De River Washed daarintegen een gekleurde pluis, wat resulteert in een mooi genuanceerd garen, wat iets minder fel is dan een effen kleur. Bij sommige kleuren valt dit behoorlijk op (bijvoorbeeld 957 Eisack, links van de roze bol). Bij anderen is het iets subtieler (952 Rhine, de lichtblauwe).

Zoals je kan zien zijn de warme kleuren oververtegenwoordigd in mijn regenboogpalet. Dat komt omdat de koude (blauw en paarse) tinten best heftig zijn in dit garen. Het gaat allemaal om balans! Een bijkomend voordeel was dat ik al deze garens al in de kast had liggen. Een heel groot voordeel dus! Zeker aangezien dit allemaal plaatsvond de middag voordat ik wegging. Ik had dus absoluut geen tijd om nog even rustig rond te gaan neuzen bij mijn wolwinkeltje!

Probleem 1 was dus opgelost, het garen uitgezocht. Maar ik had ook een project nodig. Het moest groot genoeg zijn om me eventjes mee bezig te kunnen houden, maar mocht ook weer niet te moeilijk zijn want ik moest navigeren (grapje, daar hebben we Google maps voor. Maar ik denk dat mijn man wel iets te praten wilde hebben in de auto zonder elke keer afgesnauwd te worden met ‘stil, ik ben aan het tellen’). Dus ben ik uiteindelijk voor een rijen-patroon gegaan. Dat betekende namelijk dat ik deze bolletjes met me mee kon nemen, een nieuwe lading thuis kon laten bezorgen om later mee verder te gaan en alles dus klaar had!

Het enige nadeel aan een rijen-patroon? Al die uiteindes… Het gaf me in ieder geval wat te doen! Het is een groot project (een tweepersoonsdeken), dus de vooruitgang is niet zo heel snel. Ik hou je op de hoogte, en dan laat ik je wat meer zien! Als je in de tussentijd je eigen collectie River Washed wil gaan aanleggen, kan je het garen vinden bij je lokale Scheepjes winkelier of online via Nederlandse webshops zoals Caro’s Atelier.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer