Goedemorgen! Wat een spannende dagen zijn het de afgelopen week geweest. Op vrijdag heeft Scheepjes namelijk het nieuws aangekondigd waar ik al heel lang mee rondliep: namelijk dat de nieuwe Scheepjes CAL heb mogen ontwerpen!

Hygge CAL

De CAL van 2017 heeft als titel ‘Hygge’. Hygge is een concept uit Denemarken wat zoveel als ‘gezelligheid’ betekent. Maar eigenlijk is het meer dan dat, want het houdt ook verband met in een prettige omgeving zijn, dat je gelukkig bent, en dat alles gewoon ‘even goed’ is. Ik heb mijn inspiratie voor deze CAL uit Scandinavische motieven gehaald, iets wat je ook wel terugziet in de designs. Het gaat een prachtige, warme sjaal worden.

Zoals je kan zien in de afbeelding hierboven is deze CAL iets anders dan voorgaande CALs. Het is namelijk niet alleen haken! In deze CAL leer je manieren om haakwerk te versieren. Door speciale haaksteken te gebruiken, maar ook door over de oppervlakte van je haakwerk heen te haken en zelfs door te borduren d.m.v. kruissteken! Ja, borduren, je leest het goed. Maak je geen zorgen, ik kon helemaal niet borduren toen ik deze CAL ging starten, maar inmiddels ben ik een pro. En als ik het kan, kan jij het ook. Bovendien verzorgt Esther van It’s all in a Nutshell weer geweldige video’s, dus er is eigenlijk geen reden om niet mee te doen aan de CAL!

Kits

Er zijn 3 kits voor deze CAL, elk met zijn eigen kleuren. We hebben de Regenboog kit:

De juweel kit:

En ook een prachtige pastelkit!

kits zijn beschikbaar vanaf 1 februari 2017. Sommige retailers nemen al pre-orders aan. De CAL zelf start op 15 februari. Meer informatie (en foto’s!) komen beschikbaar in de komende weken. In de tussentijd stel ik voor dat je ons in de groepen komt bezoeken, waar de CAL actief is. Alle patronen en bestanden kan je in deze groepen, en op Scheepjes.nl terugvinden. Tot daar!

Nederlandse groep: https://www.facebook.com/groups/scheepjescal/

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer