De eerste borduurweek is goed begonnen! Mijn tijdlijn staat vol met Hygge projecten en daarvan afgeleide projecten en ik word er toch wel heel vrolijk van, om te zien dat jullie het borduren zo goed oppakken. Dat ziet er alvast goed uit voor week 3!

In de Facebook groepen voor de handwerksters die de CAL doen en/of volgen zitten heel veel getalenteerde dames (en heren!) die hun eigen versie van de Hygge Shawl maken. Met hun toestemming wil ik graag een paar van mijn favorieten tot nu toe delen!

1. Hygge Shawl door Jill Haakt

Zijn de kleuren niet perfect? De combinatie van een bruine achtergrond en de warmere borduurkleuren geven het echte ‘Hygge’ gevoel af.

2. Pastel Combinatie door Linda Godrie

Linda heeft een paar van de pastelkleuren verwisseld met haar eigen keuzes. Het resultaat is heel warm en kleurrijk! Een mooie keuze, Linda!

3. Hygge Shawl door Miranda Smits

Miranda heeft haar eigen beetje ‘Hygge’ toegevoegd door kleine lovertjes in de separator te naaien. Briljant!

4. Hygge Shawl door Clare Lander

Clare heeft meerdere tinten blauw op een witte achtergrond gecombineerd. Het ziet er zo verfijnd uit! Ik ben echt heel benieuwd naar de volledige shawl!

5. Hygge Shawl door Sylvia Wezemer – van der Veer

Sylvia heeft haar eigen garen gebruikt voor de Hygge CAL. Ik vind haar kleine aanpassing aan de separatorrij en de pareltjes die ze mee heeft geborduurd in het midden van de bloemetjes heel goed gevonden! Kleine wijzigingen zoals deze helpen een patroon je helemaal ‘eigen’ te maken!

6. Hygge shawl door Helle Reed

Helle heeft zelf kleuren samengesteld voor de Hygge shawl. De zachte Lilac basis met de diverse kleuren paars en roze erop zien er toch super uit!? Het is grappig om te zien dat Helle en ik op soortgelijke wijze naar kleuren kijken: 2 of 3 hele zachte kleuren, dan een paar hele diepe kleuren en de rest ertussenin. Het is een goed recept voor gebalanceerde paletten!

7. Hygge Shawl door Patience Boggis

Hmm, deze zachte kleuren maken dat ik zin krijg in de lente! De bloemetjes zijn zo kleurrijk en vrolijk. Zoals je kan zien heeft ze de middelste bloem van kleur laten veranderen, ik vind dat leuk bedacht!

8. Hygge Shawl door Anci Bjärnhag Gustafson

Anci heeft voor een heel zacht, dromerig palet gekozen in tinten roze, beige en wit. het ziet er prachtig uit, en het eindresultaat vast ook!

Als je niet al in de Facebook groepen zit, ga dan een kijkje nemen! Ze zijn tsjokvol met inspiratie, hulp en gezelligheid. Je kan de Nederlandse groep hier vinden, en de Internationale groep hier!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer