Vandaag ben ik zo blij als een kind, want de Scheepjes Hygge CAL gaat van start! Als je niet weet wat de Hygge CAL is, bekijk dan deze pagina die alle informatie omtrent de CAL bevat. Echt, ik loop de hele dag al te grijnzen omdat de CAL tot nu toe al zo goed ontvangen is. Dat is toch geweldig? Bedankt voor jullie enthousiasme en ik hoop dat de komende weken goed gaan bevallen.

Week 1

Week 1 dus, het allereerste patroon! Zoals je misschien al had ingeschat wordt deze sjaal aan één stuk gehaakt. Dit houdt in dat in tegenstelling tot veel andere CALs je niet met losse motiefjes aan de gang gaat die je naderhand aan elkaar haakt. In plaats daarvan haak (en borduur en/of versier) je elke week een stukje sjaal, en knip je de draad niet af maar werk je volgende week lekker verder. Aan het einde van de CAL maken we dan nog een rand en een voering (als je wil).

Dit betekent ook dat de shawl van de ene kant naar de andere kant gehaakt wordt. En zoals je op de foto’s al hebt kunnen zien bestaan beide eindes van het project uit bobbelsteken. Dit is een van mijn favoriete steken, omdat ze zowel textuur als kleur kunnen brengen in je werk, afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Ik heb gekozen voor verspringende rijtjes bobbelsteken (geometrie he…), om alvast die lekkere kleurtjes in de sjaal te brengen! Deze week hoef je dus nog niet te borduren. Maar niet getreurd, dat komt snel.

Tips

In het patroon staan een aantal tips om je op weg te helpen. De belangrijkste daarvan is dat je je bobbel lekker ‘bobbelig’ moet laten worden. Dit bereik je snel en effectief door de volgende steek (een vaste) extra strak aan te trekken. Esther legt dat ook heel duidelijk uit in haar video’s.

En andere handige tip die ik door de jaren heen heb geleerd wil ik ook graag met je delen. Mensen maken bobbelsteken in allerlei vormen en maten, en soms gebeurd het dat een bobbelsteekje inzakt, hoe hard je ook je best doet. Wat je kan doen om ze toch bobbelig te maken is volume toevoegen. In mijn bobbelsteek doe ik 5 herhalingen/’spaken’ van onafgemaakte stokjes, maar je kan er ook 6 doen als dat bij jou er beter uitziet. Let er wel op dat je dan iets meer garen verbruikt, dus ga niet gelijk 10 spaken per bobbel maken voor de zekerheid.

Details

De kits zijn te koop via verschillende Scheepjes retailers, die je hier terug kan vinden. De patronen komen wekelijks uit vanaf 15 februari 2017, in 14 delen. Ze zijn terug te vinden in de Facebook groepen en via Scheepjes.nl. Om de patronen te begeleiden heeft Esther van It’s all in a Nutshell video’s gemaakt voor de gebruikte technieken. Je kan haar video’s op haar Youtube kanaal terugvinden, It’s all in a Nutshell Crochet.

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer