Ben je klaar voor het laatste stuk van de lengte van de wrap? Deze week maken we weer bobbels! Het patroon is niet hetzelfde als in week 1. In plaats daarvan zijn de bobbels gegroepeerd in paren. Ik vind dat de ‘bijna, maar niet helemaal’ symmetrie er leuk uitziet, zeker van een afstandje!

Tips

De tips die ik in week 1 heb gegeven gelden eigelijk nog steeds, dus ik herhaal ze gewoon nog een keertje. Er is een nieuwe video voor deze week, dus kijk daar zeker naar als je denkt deze nodig te hebben!

In het patroon staan een aantal tips om je op weg te helpen. De belangrijkste daarvan is dat je je bobbel lekker ‘bobbelig’ moet laten worden. Dit bereik je snel en effectief door de volgende steek (een vaste) extra strak aan te trekken. Esther legt dat ook heel duidelijk uit in haar video’s.

En andere handige tip die ik door de jaren heen heb geleerd wil ik ook graag met je delen. Mensen maken bobbelsteken in allerlei vormen en maten, en soms gebeurd het dat een bobbelsteekje inzakt, hoe hard je ook je best doet. Wat je kan doen om ze toch bobbelig te maken is volume toevoegen. In mijn bobbelsteek doe ik 5 herhalingen/’spaken’ van onafgmaakte stokjes, maar je kan er ook 6 doen als dat bij jou er beter uitziet. Let er wel op dat je dan iets meer garen verbruikt, dus ga niet gelijk 10 spaken per bobbel maken voor de zekerheid. Een alternatief is ook om de popcornsteek te haken. Wel opletten dat je het juiste stekenaantal aanhoudt voor de rij volgend op de bobbels.

Een ander puntje wat ik nog wil benoemen is dat deze week de bobbels naar de achterkant willen poppen, omdat dat in het patroon zo uitkomt. Omdat we ze natuurlijk aan de voorkant willen hebben moet je ze dus even naar de goede kant duwen voordat je de bobbel stevig vastzet met de Stonewashed vaste. Als dit niet voor jou werkt, kan je er ook voor kiezen om een extra rij te haken voordat de bobbels beginnen (eenmalig, niet voor elke bobbel rij!). Op deze manier werk je de bobbels aan de andere kant en springen ze automatisch naar de juiste kant. Het is een kleine truc om toe te passen als de beschreven methode niet voor jou werkt.

Details

De kits zijn te koop via verschillende Scheepjes retailers, die je hier terug kan vinden. De patronen komen wekelijks uit vanaf 15 februari 2017, in 14 delen. Ze zijn terug te vinden in de Facebook groepen en via Scheepjes.nl. Om de patronen te begeleiden heeft Esther van It’s all in a Nutshell video’s gemaakt voor de gebruikte technieken. Je kan haar video’s op haar Youtube kanaal terugvinden, It’s all in a Nutshell Crochet.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer