Jongens, we zijn er bijna! Het grootste gedeelte van de stola is nu voltooid. Om hem af te maken moeten we nog een mooie rand maken, en hem voeren. De voering komt volgende week, dus deze week focussen we op de rand!

De rand is compleet gehaakt. Het detail van deze week zijn gevallen steken aan de korte kant van de shawl. Als je de 2016 CAL hebt gedaan, herinner je je vast het zeemeeuwen-motiefje nog wel. Dat waren ook gevallen steken, maar dan iets anders uitgevoerd. Ze zijn gemakkelijk om te maken en bieden een mooie afwerking!

Tips

Als je je shawl wat groter wil maken kan je de randen aanpassen. Je kan het patroon voor de rand grofweg in twee delen opdelen: een eerste gedeelte waar je een paar toeren om de shawl heen maakt, en een tweede gedeelte waar je enkel aan de korte kanten van de shawl werkt (met de gevallen steken).

Indien je je shawl breder wil maken, kan je meer toeren in het eerste randgedeelte haken. Let er wel op dat als je meer rondes maakt, je uiteindelijk ook meer steken voor het tweede gedeelte krijgt. Niets bijzonders, maar dan moet je even nadenken over hoe je de gevallen steken in het midden krijgt, door bijvoorbeeld het aantal toegevoegde steken tov. het originele patroon door twee te delen en dit aantal aan het begin en einde van de rij toe te voegen. Vrij simpel, wel handig om even over na te denken.

Als je je shawl langer wil maken, kan je simpelweg meer Stonewashed toeren in het tweede randgedeelte haken, of de rijen met gevallen steken nog een aantal keer herhalen. Beide opties beïnvloeden het patroon niet dus kies wat je leuk lijkt!

Details

De kits zijn te koop via verschillende Scheepjes retailers, die je hier terug kan vinden. De patronen komen wekelijks uit vanaf 15 februari 2017, in 14 delen. Ze zijn terug te vinden in de Facebook groepen en via Scheepjes.nl. Om de patronen te begeleiden heeft Esther van It’s all in a Nutshell video’s gemaakt voor de gebruikte technieken. Je kan haar video’s op haar Youtube kanaal terugvinden, It’s all in a Nutshell Crochet.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer