Week 9, de eerste week na dat grote rugstuk! Vandaag gaan we weer de kleinere borduurstukken maken, beginnend met een leuk wielmotief. Je hebt misschien al opgemerkt dat de shawl ‘een soort van’ gespiegeld is aan beide kanten van het rugstuk. In de zin dat niet de motieven, maar de kleuren op elkaar lijken. Tijdens het ontwerpen heb ik erop gelet dat de ‘look & feel’ van de kleuren aan de ene kant overeenkwamen met die aan de andere kant. Dus we gaan met bijna dezelfde kleuren als in week 4 aan de slag!

Voering

Zoals beloofd, een beetje meer info over de voering voor de omslagdoek. De stof die ik heb gebruikt is 100% katoen genaamd Tissu de Marie. Voor mijn eigen omslagdoek die 36 x 190 cm meet na blocken heb ik een stuk voeringsstof gebruikt van 45 x 220 cm. Het is een katoenstof, dus hou rekening met wat krimp in de was (gemiddeld 5%). Je hebt ook wat stof voor zomen nodig, dus zorg dat je een beetje speelruimte hebt.


Ik heb de volgende stoffen gebruikt:

  • blauw gestreepte Tissu de Marie voor zowel de Regenboog als Zeemeermin kits
  • Rood/bruin gestreepte Tissu de Marie voor de Juweel kit
  • Perzikkleurige Batik Tissu de Marie voor de Pastel kit
  • Roze Batik van Tissu de Marie voor de Girls’ night in kit

Je kan alle winkeliers die de stof verkopen terugvinden op tissudemarie.nl. Het naaigaren wat ik heb gebruikt voor het aan elkaar naaien is merkloos, ik zou een kleurtje kiezen wat dicht bij je Stonewashed kleur ligt. Instructies voor het voeren worden in week 14 gegeven.

Details

De kits zijn te koop via verschillende Scheepjes retailers, die je hier terug kan vinden. De patronen komen wekelijks uit vanaf 15 februari 2017, in 14 delen. Ze zijn terug te vinden in de Facebook groepen en via Scheepjes.nl. Om de patronen te begeleiden heeft Esther van It’s all in a Nutshell videos gemaakt voor de gebruikte technieken. Je kan haar video’s op haar Youtube kanaal terugvinden, It’s all in a Nutshell Crochet.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer