Wat een lieve reacties op de WIP-foto’s vorige week! Ik ben dus lekker door blijven gaan met joinen en hij is nu dan eindelijk af: De colour wheel deken. Er zijn maar liefst 24 kleuren gebruikt, omgeven door wit om de kleuren er nog eens extra uit te laten springen.

Het is best moeilijk om de deken goed in zijn geheel op de foto te krijgen, zonder afbreuk te doen aan alle kleuren Scheepjes Colour Crafter die ik heb gebruikt (verkrijgbaar bij de meeste Scheepjes retailers). Ik heb geprobeerd om de verschillende kleurencombinaties gelijk te verdelen over de deken. Omdat er in mijn palet behoorlijk wat blauwe, paarse en roze tinten zaten zijn deze ook dominant aanwezig in de deken, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld geel. Ik heb nog gespeeld met het idee om de minder aanwezige kleuren in de rand terug te laten komen maar ik was bang dat dat ten koste zou gaan van het strakke uiterlijk van de deken nu Dus hou ik het lekker bij wit!

Voor de rand heb ik een simpele bloksteek gebruikt, die lijkt op de granny clusters die in de eerste rijen van de rand zitten. Ik vind het wel een leuke afwerking voor een deken, jij niet? De rijen granny clusters zijn voornamelijk om de ‘deukjes’ in de rand uit te vlakken die veroorzaakt worden door de ronde motieven, maar ze geven ook wat extra body aan de deken wat ook wel fijn is. Hij meet nu ongeveer 1.30m bij 1.50m, dus lekker groot!

Ik heb een iets grotere haaknaald dan standaard aangeraden gebruikt. Dat, gecombineerd met de manier van vastmaken maakt de deken lekker zacht en soepel vallend. Ik weet zeker dat het een favoriet gaat worden hier in huis! Volgende week staat het patroon voor jullie klaar, tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer