Ik hoor de roep van kleur weer. De afgelopen weken waren grijs. De zomer is nu definitief op zijn retour en de herfst komt letterlijk aangewaaid. En dat is te zien. Niet alleen aan het weer, maar ook aan onze katten die alleen nog maar binnen liggen in plaats van buiten rondbanjeren. Dit bord met Catona staaltjes ligt naast m’n bureau, en omdat die kleuren maar bleven roepen heb ik afgelopen week maar eens het bord ontdaan van de stapels papier en schetsen en andere rommeltjes die zich erop hadden verzameld.

Scheepjes Catona is een van mijn favoriete garens. Katoen is ook zo vergevend! Het is hittebestendig, kan makkelijk gewassen worden en is, ook niet geheel onbelangrijk, kleurvast. Scheepjes heeft hun katoengarens in meer dan 100 kleuren uitgebracht: dat is kleurhemel voor mij!

Ik kan de hele dag met dit soort staaltjes spelen. Het is ook precies hoe ik met de kleurcombinaties voor mijn XOXO pillow op de proppen kan (eigenlijk is dat gehaakt met het dikkere Scheepjes Cahlista, maar die kleuren zijn hetzelfde). Ik had een kleurrijk projectje in gedachten. Ombre, dus ik had wat tinten van dezelfde kleur nodig die niet te ver van elkaar, maar ook niet te dichtbij elkaar lagen. Ik weet het, behoorlijk specifiek dus.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de roze en paarsige tinten. Als ik een favoriete kleur uit de Catona reeks moet kiezen zou het de 222 Tulip zijn (de middelste van de 5). Het is een geweldige roze. Deze tint… Fjieew! Hij kon dus niet ontbreken in deze kleurselectie. De volgende keer laat ik je meer zien van wat het is dat ik heb gemaakt. Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer