Voordat ik aan de Hygge CAL begon had ik nog nooit iets gedaan met borduren of überhaupt handwerken, anders dan haken. Recentelijk is daar verandering in gekomen.

Ik werd namelijk uitgedaagd.

Voor wie bekend is met de YARN book-a-zines; het was niemand minder dan Simy Somer, Scheepjes’ Creative Director. In elke YARN staat een ‘Simy’s challenge’ die je uitdaagt om buiten je creatieve comfortzone te treden. En het was liefde op het eerste gezicht met dat prachtige kussen wat in YARN stond, met die mooie steek zoals je hem ziet op de paginarand op de foto hierboven. Om de woorden van Barney Stinson maar te gebruiken: Challenge accepted!

Dit is het prachtige kussen waar ik het net over had. Het is ontworpen door Elizabeth Barraclough, en nadat ik de uitleg van Bizzy Mits zag besloot ik om het ook gewoon eens te proberen. Nu vind ik een groot project altijd leuk maar om direct met een flink kussen te beginnen schrok me een beetje af. Dus ik begin op een iets kleinere schaal.

Ik werk aan twee kleine projecten: Eentje in een borduurring met ‘gewone’ Aida-stof, en eentje met een plastic canvas. Dat laatste lijkt heel erg op het canvas wat je nodig hebt voor het kussen. Het plastic is alleen wat stijver, en daarom niet geschikt als kussenbasis. Maar dat maakt voor mij niet uit, want ik ga het toch in een fotolijstje doen. Het plastic canvas ziet er bovendien heel beginnersvriendelijk uit omdat je niet zo makkelijk een kruisje mist zoals bij Aida wel eens gebeurd.

Ik was nog niet helemaal zeker of ik Scheepjes Catona of Cahlista ging gebruiken. Beiden is het 100% katoen, maar Cahlista is een chunky, ongemerceriseerd katoen en Catona is wat dunner en gemerceriseerd (gladder dus). Op een restje Aida heb ik met beiden wat geoefend en alhoewel ze beiden prima kunnen, vond ik de dikte van de Cahlista net wat mooier. Het is ook het garen wat Elizabeth aanraad in haar tutorial dus dat nam mijn twijfel ook weg.

Ik hou je op de hoogte van mijn borduuravontuur! Om Barney Stinson nog maar eens te quoten:It’s going to be LEGEN…wait for it…DARY! Grapje hoor, ik ben een absolute beginner op dit vlak dus ik verwacht niet teveel van mezelf. Ik zal het vast gaandeweg wel door krijgen!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer