Voeg toe aan mandje

Ik heb je een hele tijd geplaagd met de eerste snapshots van deze deken! En vanaf het moment dat die voorproefjes online kwamen kreeg ik ontzettend positieve reacties. Jongens, ik vind het zo fijn dat de deken in de smaak valt! Dat is toch altijd een beetje de kers op de taart van een designer!

Waar de Paint Drip deken zijn naam vandaan haalt kan je vast wel zien. Het lijkt net of er kleine druppeltjes verf van de gekleurde lijntjes af lopen. Deze druppeltjes zijn gemaakt met gevallen steken, een erg leuke steek om aan je haakarsenaal toe te voegen. De deken is omkeerbaar, omdat de gevallen steken ook op de achterkant zichtbaar zijn. Je kan hem dus gebruiken aan beide zijdes! Dat is mooi meegenomen, toch?

Ik heb mijn favoriete kleuren Stone Washed gebruikt voor de rand. Ik word altijd heel blij van een mooie kleurenflow in mijn rand. Als je me volgt dan weet je dat ik voor mijn randen een regel heb: hou het simpel. Meestal zijn mijn dekens al kleurrijk genoeg, dus dan is er niet heel veel extra's nodig in de rand. Ik vind de blauwgroene tint van Stone Washed altijd erg mooi, dus die kreeg een ereplekje in deze deken. En dankzij mijn Rainbow Blocker set worden de randjes ook nog eens mooi strak.

Scheepjes Stone Washed is een garen met een meegesponnen witte 'pluis' in een gekleurde kern. Daardoor krijg je heel veel verschillende kleurschakeringen in een enkele draad. Het is een katoen/acrylmix, dus het is lekker zacht en gemakkelijk te wassen. De deken wordt na verloop van tijd nog zachter, alhoewel het patroon direct al voor een soepele deken zorgt. Stone Washed verliest een klein beetje pluis in het begin, dus het kan dat je deken in het begin iets pilfert. Als je eenmaal van die overtollige pluis af bent gaat dat over, en hou je een heerlijk zachte deken over. Ik heb al best wat dekens en kinderknuffels met Stone Washed gehaakt, en het blijft een van mijn favoriete garens.

Dit patroon is geschikt voor beginners en bevat een haakdiagram en foto uitleg voor de gevallen steken. Ook leg ik je uit hoe je de deken groter of kleiner kan maken, als je dat zou willen. Kortom: alles wat je nodig hebt om je eigen Paint Drip deken te maken. Veel plezier!

Voeg toe aan mandje

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer