Nadat Esther van Happy in Red vorige week het startschot gaf voor de Scheepjes 2016 CAL, is het nu mijn beurt! Ik heb het tweede motief ontworpen voor deze deken. Voor wie niet bekend is met de ‘Laatste dans op het strand’ CAL: dit is de 2016 CAL die wordt georganiseerd door Scheepjes. Deze CAL is opgedragen aan Marinke (a.k.a. Wink), een lieve vriendin van mij die helaas haar strijd tegen depressie heeft verloren in het vorige jaar. In de weken voor haar overlijden heeft ze een begin gemaakt aan het ontwerpen van deze CAL. Aan de hand hiervan hebben wij (Scheepjesbloggers en vrienden) haar designs verder uitgewerkt en de CAL afgemaakt. En het eindresultaat is deze mooie deken.

Het motief ontwerpen

Toen we deze CAL aan het ontwerpen waren, werd aan ons uiteraard gevraagd het in het strandthema te houden. Ik heb een aantal designs gemaakt, maar uiteindelijk was dit de grote winnaar. De (zee)sterren passen uiteraard goed bij het thema en hebben bovendien ook een mooie textuur. En uiteindelijk is dat wel een van de bijzondere aspecten aan deze deken: De verscheidenheid aan texturen. Terwijl ik dit motief aan het maken was bedacht ik me hoe leuk het zou zijn geweest om een zomer-meet op het strand te hebben met Wink en andere haaksters. Helaas zijn we nooit naar het strand gegaan. We zijn wel naar een aantal haakevenementen en beurzen geweest!


Tips

Om dit motiefje te maken zijn er een paar tips die ik je kan geven:

  • Zorg ervoor dat de lussen die je maakt terwijl je een stersteek haakt hoog genoeg opgetrokken worden. Als je hele krappe lussen maakt, ziet je steek er krampachtig uit, wat waarschijnlijk ook ervoor zorgt dat je motiefje niet zo hoog is als het hoort te zijn.
  • Vergeet niet dat de 2 lossen aan het einde van elke rij met halve stokjes ook tellen als een steek. Dus vergeet deze niet!
  • Zorg dat je vierkant echt vierkant is. Dit geldt voor elk motiefje in deze CAL: de maat van de motieven is ondergeschikt aan de vierkantigheid.

Patroon en video's

Er zijn behoorlijk wat belangrijke linkjes voor deze CAL. Je kan het patroon hier (NL) en hier (EN) vinden. Als je nog geen kits in huis hebt, Woolwarehouse en Deramores verkopen ze onder andere, en vrijwel alle Nederlandse Scheepjes retailers. En als je moeite hebt met de geschreven patronen, zijn er altijd nog de video’s in Nederlands en Engels.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer