Winkelwagen

  Korting
  Subtotaal

Regenboog Origami deken

07.Sep.19 / Kirsten Ballering

Toen de Metropolis mini's werden uitgebracht zat ik middenin het ontwerpen van mijn Origami deken. Tsja, wat doe je dan als er zo'n mooi kleurenpakket voorbij komt? Dan maak je regenbogen!

Het ingewikkelde deel was om de kleuren goed te krijgen. Mijn originele Origami deken volgt een patroon van drie rijen. Maar met een kleurenpaket als deze kan je alle regels uit het raam gooien. Dus na een dagje puzzelen heb ik de combinaties eindelijk goedgekregen. Omdat ik zelf ook werkte aan de Summer variant van mijn Origami deken kon ik niet zelf het prototype maken (tenzij je wilde wachten tot de lente van 2020). Gelukkig wilde maker Jovita deze deken wel uitproberen!

Het patroon voor de Regenboog Origami deken is ook beschikbaar als gestijlde en advertentievrije PDF in de Haak Maar Raak shop.

Materialen en benodigdheden

Voor deze deken heb je 1 Metropolis kleurenpack nodig, en 5 bollen van de hoofdkleur. Sommige mensen die strak haken kunnen af met 4 bollen en het 10 grams bolletje uit het kleurenpack, maar als je net zoals ik wat losser haakt gaat dat je niet lukken.

Garen

Regenboog

Scheepjes Metropolis (25% nylon, 75% extra fine merino mix, 50 gr/200 m)
  • Metropolis Kleurenpack: x bol
  • Kleur A: 024 Cota x 5 bollen

Shop het garen

Metropolis vind je bij Scheepjes retailers, zoals:

Haaknaald

4,0 mm.

Afmetingen

145 x 130 cm.

Stekenverhouding

Een motiefje meet 14 x 14cm in st. Je gebruikt 4,2 gr van elke kleur voor het motiefje (dus 8,4 gram per motiefje).

Kleurindeling

Je gaat het patroon voor de originele Origami deken volgen. Je gebruikt bijna alle kleuren uit het pack minus 9 kleuren, en je gebruikt elke kleur tweemaal. Als je het originele patroon aanhoudt en maximaal 4,2 gram per kleur per motiefje gebruikt dan heb je ~1,5 gram per kleur over om de motiefjes vast te haken. Omdat de kleuren per motiefje verschillen kan je niet de methode van vasthaken van rijen met twee kleuren van de originele deken gebruiken. In plaats daarvan haak je elk motiefje vast met zijn eigen kleur (en hecht je hem dus per kleur af). Dat is iets meer werk, maar het eindresultaat is het waard. Als je niet genoeg garen hebt om een motiefje vast te haken, kies dan een kleur die er dicht bij ligt. Je zal het verschil nauwelijks zien.

Voor deze deken heb ik een los template gemaakt. De nummers in het template zijn de kleurnummers uit het pakket.


Je kan een downloadbare PDF van het template hier vinden.

 

KOM ER OOK BIJ!

Word nu lid van de Haak Maar Raak Community mailing lijst en je krijgt direct de complete PDF gids voor opspannen, helemaal gratis!

You’ve successfully signed up! Check your email for details.

Haakpatroon

Je volgt het patroon van de originele Origami deken, maar met het kleurtemplate zoals hierboven weergegeven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer
:Amount:x :Name: :Price: