Winkelwagen

  Korting
  Subtotaal

Hygge CAL

18.Jan.17 / Kirsten Ballering

Wat is de Hygge CAL?

De Hygge CAL (crochet-a-long oftewel ‘haak-maar-mee’) is de Scheepjes CAL van 2017. Gedurende 13 weken gaan we samen een prachtige sjaal maken. Deze CAL verschilt van andere CALs in de zin dat we niet alleen maar gaan haken, maar ook gaan borduren, oppervlaktesteken gaan haken, en zelfs een beetje gaan naaien, als je dit wil. Deze CAL draait erom om je te leren hoe je een gehaakt project versiert. Voor alle technieken zijn geschreven instructies en diagrammen beschikbaar. Esther van It’s all in a Nutshell maakt ook Nederlandstalige video’s voor de technieken om je extra te ondersteunen.

Wat betekent Hygge nou eigelijk?

Hygge is een Deens woord dat zich laat vertalen naar ‘gezellig’. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Het gaat niet alleen maar over gezelligheid, maar ook over het je bevinden in een warme, knusse omgeving en genieten van de mooie dingen in het leven. Met vrienden en familie zijn, is hygge. Maar je favoriete trui dragen met een kop warme thee zetten is ook hygge (of eigenlijk hyggelig). En samen aan een sjaal werken, nieuwe technieken leren en genieten van het maken ervan, dat is zeker weten hygge.

Wanneer start deze CAL?

De daadwerkelijke CAL gaat van start op 15 februari 2016. Op 8 februari komt er echter al een Tips & Trucs document uit. Hierin vind je alle benodigde informatie over hoe je een proeflapje moet maken, en ook instructies met betrekking tot het borduren.

De CAL zelf loopt 13 weken lang. Daarna heb je je Hygge sjaal af. Elke week krijg je een deel van het haakpatroon. Als je wil kan je je sjaal ook voeren. Het is iets wat ik je ten zeerste aanraad, omdat de achterkant van geborduurde stukken wat rommelig kan ogen. Daarnaast is het gewoon handig om dat te leren! Ik heb instructies geschreven over hoe je de sjaal met de hand kan voeren. Die komen vrij in week 14.

Waar kan ik een kit voor de Hygge CAL kopen?

De kits zijn beschikbaar vanaf 1 februari 2017. Er zijn 4 ‘officiele’ kits. Regenboog, Juweel, Pastel en Deense Zeemeermin. Het Deense Zeemeermin pakket is een limited edition, samengesteld door Simy Somer.

Je kan de kits bij diverse Scheepjes retailers vinden. Caro's Atelier heeft een aantal edities nog als kit verkrijgbaar.

   

  KOM ER OOK BIJ!

  Word nu lid van de Haak Maar Raak Community mailing lijst en je krijgt direct de complete PDF gids voor opspannen, helemaal gratis!

  You’ve successfully signed up! Check your email for details.

  Haakpatroon

  Waar kan ik de patronen voor de CAL vinden?

  De patronen komen beschikbaar vanaf 15 februari 2017 in wekelijkse delen. Je kan ze op onze Facebook groepen vinden (zie beneden), maar ook op scheepjes.nl!

  Colourways

  Rainbow kit
  Jewel kit
  Pastel kit
  Danish mermaid kit
  Girls' night in kit

  Tips & Tricks

  Pattern week 1

  Pattern week 2

  Pattern week 3

  Pattern week 4

  Pattern week 5

  Pattern week 6

  Pattern week 7

  Pattern week 8

  Pattern week 9

  Pattern week 10

  Pattern week 11

  Pattern week 12

  Pattern week 13

  Pattern week 14

  Bonus patterns

  Hoe kan ik meedoen met de CAL?

  We hebben twee grote, actieve CAL groepen op Facebook, een Nederlandse en een Engelstalige groep. De Nederlandse groep vind je hier, en de Engelse hier.

  Op alle andere platformen zoals Instagram gebruiken we de hashtag #ScheepjesHyggeCAL om de berichten te taggen!

  Reacties

  Wees de eerste die reageert op dit bericht!

  Reageer
  :Amount:x :Name: :Price: