De Larksfoot Regenboogdeken is een lang project geworden! Ruim een jaar geleden begon ik aan de grote deken, tijdens mijn workshops in Zuid Afrika. Ik kon die regenboog van kleuren die uit mijn kast kwam rollen gewoon niet weerstaan. Soms werd hij weer eventjes aan de kant gelegd voor andere projecten, en de afgelopen weken was het even wachten op een momentje om foto’s te nemen. En nu kan ik hem dan eindelijk laten zien!

De Grote deken

De titel zegt het al: deze deken is groot met een hoofdletter G! De deken is zo’n 180 x 205 cm, dus groot genoeg om over je bed te draperen. Je kan hem ook een (of twee, of drie) keer omslaan. Ik heb Scheepjes River Washed gebruikt. Dit is een katoen/acrylmix, dus lekker zacht en gaat lang mee. Belangrijk, want van zo’n deken wil je natuurlijk lang plezier hebben. De rand is gehaakt met Scheepjes Stone Washed, het zusje van River Washed. Ik heb 3 bollen van elke kleur gebruikt en 4 bollen voor de rand, dus totaal 46 bollen van 50 gram. Dat betekent dat de deken ook best wel wat weegt: ruim 2 kilo.

De bovenstaande foto is een snapshot die ik genomen had om aan een vriend te bewijzen dat ‘ie echt heel groot was. Ik heb alle blokmatten die ik had moeten gebruiken, en het was maar net genoeg. Het is wel de moeite waard om de deken op te spannen, want de randen worden er heel strak van.

Een kleine aanpassing van de Larksfoot steek

Ik heb de Larksfoot steek een beetje aangepast. Mijn versie van de steek heeft iets meer volume in zijn uitstekend puntje ten opzichte van het origineel. Dit betekent wel dat het meer garen gebruikt. Maar ik heb mijn restjes goed gebruikt in de laatste ronde van de witte rand. Net even iets kleuriger!

De kleine deken

Ik zal niet liegen: de Grote deken is een flinke klus. Dus ik heb ook een kleinere variant gemaakt, die sneller te haken is en ook wat vriendelijker voor de kleine beurs is. Deze keer heb ik Scheepjes Stone Washed gebruikt die ik nog had liggen. Het patroon is hetzelfde, maar het aantal herhalingen is anders. Ik heb alvast alle sommetjes voor je gemaakt zodat jij het niet hoeft te doen!

De Kleine deken gebruikt 16 bolletjes Stone Washed en meet 120 x 95 cm. Stone Washed en River Washed zijn zoals eerder gezegd zusjes. Het is dezelfde garenmix, maar River Washed heeft een gekleurde pluis om zijn kerndraadje zitten en Stone Washed een witte pluis. Daardoor is Stone Washed wat helderder en lichter van kleur. Ik vind het erg geschikt voor een babydekentje!

Dit is de laatste foto van vandaag. Hier word ik nou vrolijk van! Volgende week zorg ik dat de patronen voor beide dekens op mijn blog komen te staan, zodat je ook kan beginnen aan je deken. Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer