Ta-dah! Vandaag kan ik 'm dan eindelijk delen: Het 8-bit kussen! Ik heb voor het eerst gewerkt met de Corner-to-corner haaktechniek. Ik snap de aantrekkingskracht wel - het is zo gemakkelijk om leuke motieven te haken op deze manier!

Ik heb voor dit project Scheepjes Organicon gekozen. Het is een 100% katoengaren en lekker zacht. Perfect voor een kussenhoes zoals deze! Ik heb dit patroon met 4 kleuren gehaakt (2 bollen wit en 1 bol van elke kleur), maar had behoorlijk wat restjes van de kleuren voor de hartjes. Je kan dus prima met een bolletje kleur minder toe als je dat wil.

Om het wel zo gemakkelijk te houden heb ik de voorkant op een bestaande hoes genaaid. Ik heb voor deze pastel hoes van IKEA gekozen, maar natuurlijk kan je een 50 x 50 cm hoes naar keuze nemen. En als kers op de taart had deze hoes al een rits, zodat ik ook gemakkelijk het binnenkussen kan vervangen.

Zoals je kan zien is het achterkantje niet zo mooi afgewerkt als de voorkant. Maarja, die draadjes zitten toch aan de binnenkant!

Ik ben de laatste hand aan het patroon aan het leggen, en even aan het wachten voor wat licht voor een foto uitleg. Je kan het patroon na Kerst verwachten!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer