Vandaag kan ik dan eindelijk laten zien wat er van mijn kleine vierkantjes is gekomen: Het Skyline kussen! Toen ik het kussen van een afstandje bekeek schoot deze naam me te binnen. Het doet me denken aan de stadsgezichten met wolkenkrabbers, torenflats en andere hoge gebouwen. Alleen de kleuren zijn een stuk warmer, naar mijn mening!

Zie je het grote verschil van blocken? Natuurlijk staat de kussenhoes ook wel strak nu het kussen erin zit, en dat scheelt ook. Maar toch is het een levensgroot verschil hoe de motiefjes eruit zien als ze een beetje opgepropt zitten. Het beïnvloedt daarnaast ook de maat van de kussenhoes, dus ik was blij dat ik de maatberekeningen van tevoren had gedaan en me niet liet leiden door de opgepropte hoes. Hij zou 10 cm te groot aan alle kanten zijn geweest!

De achterkant heeft knopen om het binnenkussen te kunnen verwisselen. Ik heb deze paars geglazuurde knopen uitgekozen die qua kleur een beetje bij de Tyrian Purple van de achtergrond passen. Ik heb Scheepjes Catona gebruikt, een 100% katoengaren. Dat zorgt ervoor dat de stekendefinitie in dit kussen heel duidelijk is. Iets wat bij zo’n simpel motiefje altijd erg mooi staat, vind ik.

Okay, nog één foto dan. Ik ga nu snel het patroon uitschrijven. Volgende week, zelfde tijd, dan staat het hier! En als je je garen al bij elkaar aan het sprokkelen bent, kijk dan hieronder nog even.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer