Stekenmeervoud in deken: 5 + 1 steek.

De schelpensteek kent heel veel variaties. Voor deze deken was ik op zoek naar een mooie compacte steek. Dat is gelukt, denk ik!

Hecht je kleur aan met een hv in de eerste steek. Haak vier l, die tellen als st en een l (foto 1). Haak in dezelfde steek twee st (foto 2), dit is een halve schelp. Sla vier steken over, en haak in de volgende steek twee st, twee l en twee st (foto 3), dit is een hele schelp. Herhaal de hele schelpen met vier overgeslagen steken daartussen tot het einde van de rij, en eindig in de laatste steek met twee st, een l en een st (foto 4). Draai je deken om.

Haak een l, en haak dan een v in de lossen-opening van de laatste halve schelp (foto 5). Haak nu in de ruimte tussen de schelpen van de vorige rij een nieuwe hele schelp van twee stokjes, twee l en twee st. Haak dan weer een v in de lossen-opening van de volgende schelp (foto 6). Ga zo door tot het einde van de rij (foto 7). Knip je draad af en draai je deken om.

Hecht je nieuwe kleur aan met een hv in de lossen-opening van de schelp twee rijen terug, over de v van de vorige rij heen (foto 8). Haak vier l (die tellen als st en een l), haak twee st in dezelfde lossen-opening (foto 9). Haak een v in de lossen-opening van de volgende schelp (foto 10). Haak nu twee st, twee l en twee st in de lossen-opening twee rijen daaronder, over de v van de vorige rij heen, en een v in de volgende lossen-opening (foto 11). Herhaal het haken van schelpen en v tot het einde van de rij, waar je afsluit met twee st, een l en een st in de laatste lossen-opening (foto 12).

Herhaal de tweede rij net zoals voorheen: je begint met een v, en haakt schelpen in de lossen-opening van twee rijen terug. Zo haak je schelpen!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer