Winkelwagen

  Korting
  Subtotaal

Vissengraat gehaakt telefoonhoesje

03.Jul.14 / Kirsten Ballering

Een tijdje geleden ben ik mijn oude telefoonhoesje kwijtgeraakt. Ik heb echt geen idee waar dat ding kan zijn, ik heb overal gezocht! Dan maar een nieuwe maken. En ik heb er niet één, maar vijf gemaakt. Nu heb ik echt bij elke outfit, gemoedstoestand of algemene noodzaak voor kleur een passende hoes! En het is niet zomaar een hoes, maar gemaakt met de vissengraatsteek (herringbone stitch). Deze steken leunen een beetje opzij en lijken gekruisd te zijn, vandaar de naam. Het is een steek met veel textuur en hij voelt bovendien ook erg stevig. Daardoor is hij bij uitstek geschikt voor dit soort hoesjes.

  Haaknaald

  3,5 mm.

  Afmetingen

  Het voorbeeld meet 14 x 6,8 x 1 cm.

  Stekenverhouding

  Draadspanning is niet kritiek, zolang je zorgt dat je hoesje strak om je telefoon zit.

  Notities

  • Hou wel in gedachten dat elke telefoon een andere maat heeft en je soms iets meer steken aan de beginketting moet toevoegen om het passend te maken.
  • Als je telefoon iets dikker is hoef je je niet druk te maken, het patroon rekt aardig mee en dan past hij er gewoon prima omheen. Als je telefoon iets langer is, dan kan je overwegen om per kleur een extra rij toe te voegen.

  Afkortingen

  • hv: halve vaste
  • st(n): steek/steken
  • vhs: vissengraat half stokje: sla draad om, steek naald in steek, haal lus op, haal door eerste twee lussen op naald, sla om, haal door overgebleven lussen

  Herhalingen

  • […] Geeft het aantal steken aan het einde van een rij of toer aan.
   

  KOM ER OOK BIJ!

  Word nu lid van de Haak Maar Raak Community mailing lijst en je krijgt direct de complete PDF gids voor opspannen, helemaal gratis!

  You’ve successfully signed up! Check your email for details.

  Haakpatroon

  Onderkant

  Toer 1 Met je donkerste kleur, 13l.

  Toer 2 Start in tweede l vanaf naald, 11vhs, 4vhs in laatste s. Haak nu aan andere kant van beginketting door. 10vhs, 3vhs in laatste l (wat de eerste van deze toer is). [28 vhs]

  Toer 3 Plaats een stekenmarkeerder of restje garen in de eerste steek zodat je het begin van je toer kan herkennen. 13vhs, 2vhs in dezelfde s, 14vhs, 2vhs in laatste s. [31 vhs]

  Toer 4-9 1vhs in elke s, je werkt in een spiraal omhoog.

  Check na toer 7 of 8 of je telefoon past. Zo ja, mooi. Zo niet, haal het geheel dan uit en voeg een paar steken toe aan je beginketting. Haak in alle volgende rijen dan ook meer steken tussen de steken in waar je meerdere vhs in 1 steek haakt.

  Na Toer 9, maak 1hv en knip garen af. Ik maak mijn zesde toer vaak een paar steken korter zodat de kleurwisseling niet in de zijkant van het hoesje, maar op de achterkant plaatsvindt.

  Wisselen naar volgende kleuren

  Toer 10-15 Neem je volgende, lichtere kleur. Hecht met een hv aan een paar stn voor je kleurwisseling. 1vhs in dezelfde s, 1vhs in elke s voor de volgende 6 rijen. Je kan de hv overslaan waar je van kleur bent gewisseld. Dit helpt je om de verspringing in kleurwisseling wat minder zichtbaar te maken.

  Toer 16-21 Herhaal de instructies voor Toer 10-15 met een lichtere kleur.

  Toer 22-27 Herhaal de instructies voor Toer 10-15 met een lichtere kleur. Haak daarna 1hv in elk van de volgende 2 stn, knip garen af. Weef eindjes in.

  Reacties

  Wees de eerste die reageert op dit bericht!

  Reageer
  :Amount:x :Name: :Price: