Cover foto credits: Inside Crochet magazine

Inside Crochet Masterclass

Ik ben helemaal happy: Afgelopen week is mijn tweede masterclass in Inside Crochet Magazine gepubliceerd. Je weet misschien nog wel van mijn vorige masterclass dat de focus van deze serie op kleurgebruik ligt. Waar het eerste artikel inging op hoe je een mooie regenboog kon maken met alle kleuren die je wilde combineren, doet dit artikel juist het tegenovergestelde: het legt je uit hoe je met een beperkt aantal kleuren een mooi gebalanceerd palet kan maken.

Beperk jezelf

Om dit concept te illustreren heb ik gebruik gemaakt van Scheepjes Merino Soft. Het is een fijne Merino mix die ik al eens eerder heb gebruikt (zoals in de Charlie deken en de Rainbow Road deken). Recent bracht Scheepjes nog wat extra kleuren uit voor deze lijn. Daarmee kon ik een heel mooi palet samenstellen wat bestond uit zes kleuren (ik had mezelf opgelegd om niet meer dan dat te gebruiken). Dat is best een uitdaging voor iemand die gewend is met heel veel kleur te werken, maar met de hulp van wat trucs kon ik wat moois maken. Die trucs, daar kan je meer over lezen in de masterclass!

'Walk this way' kussen

Voor het bijgehorende patroon van deze Masterclass heb ik voor flink wat textuur gekozen. Er is geen steek die meer 'uitsteekt' dan een popcorn, toch? Ik wilde graag een mooi statementkussen maken, dus heb ik een grote chevron erop ontworpen. Het patroon is symmetrisch, dus het haakt lekker weg, ook als je niet van popcorns houdt! Je kan het patroon voor het 'Walk This Way' kussen (Engels patroon) in de nieuwe uitgave van Inside Crochet Magazine vinden (issue 126). Er staan nog veel meer mooie projecten in, dus zeker de moeite waard!

Credits: Inside Crochet Magazine

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer