Als je naar mijn blog kijkt dan lijkt het net alsof ik uitsluitend bezig ben dan de Regenboog Samplerdeken. Maar niets is minder waar! Gisteren kwam de nieuwe editie van het Engelse tijdschrift Inside Crochet uit. Issue 125 is de Duurzaamheidsuitgave, waarin vrijwel alle projecten iets te maken hebben met duurzaamheid of met duurzaam (katoen)garen zijn gehaakt. En zie je die kop vlak boven de titel: 'How to get clever with colour' ('hoe slim om te gaan met kleur'). Klinkt als iets waar ik wel eens iets meer van zou kunnen weten, vind je ook niet?

Voor Inside Crochet schreef ik een aantal masterclasses over kleurgebruik. Spannend en een beetje intimiderend tegelijkertijd, want als je net zoals ik op gevoel haakt kan het best lastig zijn om dat gevoel goed onder woorden te brengen. Maar je moet jezelf af en toe eens uitdagen, dus schreef ik een artikel over hoe je je eigen moderne regenboogpalet kan samenstellen, ondersteund door wat kleurtheorie en natuurlijk met handige tips om je eigen palet samen te stellen. En om de daad bij het woord te voegen heb ik een begeleidend ontwerp gemaakt: De Chevron Regenboogdeken (die je op Ravelry kan bekijken).

Copyright: Inside Crochet Magazine / Kirsten Mavric

Deze kleurrijke deken gebruik 23 tinten Scheepjes Catona. Het enige wat nog leuker was dan deze kleuren uitzoeken was om het project te haken. Je kan schetsen wat je wil, maar niets verslaat dat gevoel dat je hele ontwerp gewoon 'werkt'.

Copyright: Inside Crochet Magazine / Kirsten Mavric

Ik heb mijn Catona Studio pack gebruikt om een keuze te maken tussen alle Catona kleuren. Het is voor mij zo belangrijk om alle kleuren even in het echt te zien. De foto's op internet zijn best goed, maar de beste keuze kan ik toch alleen maken als ik de kleuren in het daglicht kan zien. Dan is zo'n studiopack met al die samples toch best handig!

De heldere kleuren worden uitgebalanceerd door de witte chevrons die over de deken heen worden gehaakt. Ik heb flink wat proeflapjes gehaakt om die hoeken goed te krijgen. Een flinke klus maar o-zo-belangrijk. Deze deken is mijn geometrische regenboogdroom! Qua maat is hij klein maar fijn (87 x 110 cm), maar met wat extra garen heb je zo een grotere deken gehaakt.

Het patroon voor deze deken kan je in Inside Crochet 125 vinden, eventueel ook te koop als digitale kopie. Als je dus nog wat tijd overhebt, scoor dan het magazine en haak eens een projectje of twee. En als je de masterclass interessant vond, hou de volgende edities dan ook in de gaten want er gaan er meer komen!

Reacties

Erna Haakmeester
Komt dit patroon ook nog in het Nederlands? August 09, 2020 20:53 - Reageer
Kirsten
Jazeker! Binnen nu en een paar weken :)! August 09, 2020 20:54 - Reageer
Erna Haakmeester
Heel fijn. Ik ga meteen beginnen als het patroon er is. Ik had nog de stille hoop dat ik het mee had kunnen nemen op vakantie. August 19, 2020 20:06 - Reageer
Reageer