Wat een geluk, de nieuwe versie van het Sterrensteekpatroon is beschikbaar! De Sterrensteek deken was een van mijn eerste dekens die ik als designer heb ontworpen. Nadat ik de Sterrensteek in de Regenboog sampler deken had verwerkt begon het een beetje te kriebelen. Ik moest en zou een regenboogversie maken, en tegelijkertijd stond mijn Stone Washed XL colour pack op een projectje te wachten. Tsja, wat doe je dan?

Vind het patroon hier!

Het nieuwe patroon

Ik heb het originele patroon compleet herzien in mijn nieuwe patroon layout. Het is beter leesbaar, met veel meer (en betere) foto's. Daarnaast heb ik ook een uitgebreide foto uitleg en een haakdiagram gemaakt, zodat ook visueel ingestelde haaksters dit patroon makkelijk kunnen maken. In het bestand zijn zowel de originele instructies als de instructies voor de regenboogversie opgenomen, dus je kan ze allebei haken. De originele versie maak je met Scheepjes Stone Washed, en de regenboogversie met Scheepjes Stone Washed XL.

Het kleurenpakket

Sommige kleurencombinaties maken me vrolijker dan anderen, en van de paars- en rozetinten van Stone Washed kan ik geen genoeg krijgen. Die hebben dus ook een prominente plek in mijn deken. Daarnaast heb ik alles behalve 12 kleuren van de Scheepjes Stone Washed XL Colour pack gebruikt. Je kan dat eventueel terugbrengen naar 8, als je je deken wat langer wil maken. Maar grijs en bruin zie je niet terug in mijn vrolijke deken, dus die heb ik lekker laten liggen voor een ander project. Ik heb ook wat berekeningen uitgewerkt voor het haken van de regenboogversie in de reguliere Stone Washed Colour pack, dus daar kan je eventueel ook mee aan de slag.

Voor de rand heb ik 6 bollen Pink Quartzite gebruikt. Dat is best veel, maar naar mijn mening is zo'n grote rand de perfecte afwerking van zo'n kleurige deken. Daarnaast krijg je er ook een beetje extra oppervlakte mee. Met de rand meet deze deken 75 x 100 cm. Ik ben conservatief geweest met mijn kleine bolletjes omdat sommige 10 grams bolletjes wat meer meters lijken te bevatten dan anderen (vaak komt dat door de verfstoffen die een kleur wat stijver (dikker) maken), dus als je een beetje durft kan je zo 5 cm extra in breedte winnen als je elk bolletje compleet ophaakt.

Shop het garen

Je kan Scheepjes Stone Washed en Stone Washed XL vinden bij verschillende winkeliers:

Ik hoop dat deze deken jou net zo vrolijk maakt als dat hij mij maakt! Je vind het patroon nu in mijn webshop.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer