Na mijn laatste project met Scheepjes Chunky Monkey (De Winter Sun deken in YARN 10) werd ik wel vrolijk van het idee van een nieuw project met dit garen.

De Winter Sun deken bevatte uitsluitend geel, en dit keer ga ik dus de andere kant op. In plaats van geel heb ik nu prachtige tinten groen, blauw en roze tot m'n beschikking, samen met een mooie grijs om het allemaal samen te brengen. Wat een palet!

Chunky en regenboog zijn geen goede combinatie

Ik gebruik niet zo heel vaak chunky garens. Omdat ze zo dik zijn werken ze namelijk niet zo heel fijn voor regenboogprojecten. Je hebt ofwel alle kleuren die je wil gebruiken maar een ontzettend groot project, of je hebt slechts kleine beetjes per kleur nodig en blijft met veel restjes zitten.

Vanuit budgetvriendelijk oogpunt bekeken zijn beide opties niet echt fijn. Ik heb dus voor een kleinere hoeveelheid kleuren gekozen dit keer - zeven.

Chunky Monkey colourway grey to green to blue to pink

Chunky Monkey

Chunky Monkey is het nieuwste chunky garen van Scheepjes. Het is een 100% acrylgaren, en de 93 kleuren zijn gelijk aan die van Colour Crafter. Wel heeft Chunky Monkey een wat gladdere, glanzende draad. De nieuwste batch is ook anti-pilling, wat inhoudt dat de draad iets minder pillt (die pluisjes en bultjes die na verloop van tijd onder je oksels of op je mouwen van vesten vormen).

Er zit 116 meter op elke bol. Dat klinkt als weinig garen, maar vanwege de dikte van de draad kan je er een behoorlijk stukje haakwerk mee maken. Ik schat dan ook dat 12-15 bollen meer dan genoeg zijn voor een mooie maat speeldeken.

Chunky monkey all put together

Ik heb voor de volgende kleuren gekozen:

  • 1422 Aqua
  • 2015 Ocean
  • 1708 Petrol
  • 1825 Midnight
  • 1277 Iris
  • 1827 Deep Fuchsia
  • 1724 Heather

Heather is een vreemde eend in de bijt. Als je deze grijs naast paars legt, lijkt het net alsof er een vleugje paars in de draad verwerkt is. Leg je hem naast een andere kleur, dan lijkt het op een normale lichtgrijs. Ach, het past goed bij dit palet!

Scheepjes Chunky Monkey in a basket

Nou, dan ga ik maar eens aan de slag met mijn mandje. Resteert nog de vraag: Ga ik nu met groen, of met roze beginnen?

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer