Ik heb mijn bollen Chunky Monkey omgetoverd in een patroon wat al veel te lang in mijn hoofd rondwaarde: De Bobble Track Speeldeken.

Deze deken is comfortable en textuurrijk, en gebruikt zeven van de mooiste kleuren die Chunky Monkey in de lijn heeft. Groen, blauw, paars, roze - En dat in een mooi kleurverloop. De neutrale rand maakt er één geheel van - en zo heb je opeens een must-make deken!

Groen of roze

Ik twijfelde er al over in de vorige blog: Ga ik nu starten met groen of roze? Uiteindelijk ben ik voor groen gegaan, omdat ik dat kleurverloop van groen naar paars tot leven wilde zien komen. En daarna door naar het roze. Deze tint gaat prima samen met de paars (niet neon, maar zeker ook niet saai!) en geeft pit aan het staartje van de deken.

Bobble Track Play Blanket

Popcorns

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je vast wel dat ik graag kleur en textuur combineer. De Chunky Monkey is een lekker dik garen wat ontzettend grote popcorns maakt. In de foto hieronder wordt dat wel duidelijk, want de popcorns zijn zo groot als het bovenste kootje van mijn duim.

Die grote popcorns heb ik gebruikt om dikke diagonale lijnen te maken. Drie naast elkaar zorgt voor een mooi solide geheel. Wat ben ik me een tijd bezig geweest met expirementeren met het aantal popcorns en de ruimte tussen de lijnen zeg, ik heb de meters dubbel en dwars gehaakt! Maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Chunky monkey size comparison of popcorn with thumb
Popcorn blanket drapes quite well

Speeldeken

De popcorns zijn dan wel bulky, maar de deken is heel soepel. Om te compenseren voor de dikte van de draad heb ik 5 in plaats van 6 stokjes per popcorn gehaakt. Samen met een 6,5 mm naald zorgt dat ervoor dat de deken soepel valt en geen stijve stukken bevat.

Straight border for Baby blanket

Twee ballen van elke kleur en 1 stokje minder per popcorn betekende dat ik meer dan genoeg garen had voor een royale maat. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een deken van 105 x 120cm.

Je zou hem eventueel nog groter kunnen haken als je meer rijen in de rand maakt, of een streep extra haakt. Ik neem die instructies in het patroon op, dan kan je zelf kiezen.

Over het patroon gesproken, later deze week kan je dat terugvinden op mijn blog. Ik ben de laatste loodjes aan het verwerken, en dan zet ik het online. Zie je dan!

Reacties

Ilona
Wauw wat een mooie deken!
Complimenten!! July 14, 2021 23:02 - Reageer
Ilona
Wauw wat een mooie deken!
Complimenten!! July 14, 2021 23:02 - Reageer
Ilona
Wauw wat een mooie deken!
Complimenten!! July 14, 2021 23:02 - Reageer
Reageer