Vorige week liet ik jullie al even zien hoe het ging met deze deken, en nu is hij af! De naam van de bol bleef hangen, zo geweldig! Dus heb ik mijn deken maar de ‘Raspberry road’ deken genoemd. Ik zou zeggen dat het wel een ietwat hobbelige weg was in het begin, omdat ik best wat moeite had om hem plat te laten liggen. Maar zodra ik die klus geklaard had ging de rest als vanzelf.

Zoals je kan zien is het een stervormige deken met Scheepjes Whirl ‘Raspberry Rocky Road‘. De deken heeft niet de gebruikelijke 12 punten, maar slechts 9. Dit is om te corrigeren voor de kleine richeltjes, de ‘Jacobsladders’. Deze zijn supersimpel om te maken en ze geven net een beetje extra sjeu aan de deken! Het omlijst en benadrukt de vorm echt.


Zoals je kan zien is de kleurwisseling in de Scheepjes Whirl behoorlijk heel zacht. Dit type deken leent zichzelf goed voor dit soort garen. Hij wordt in het rond gehaakt en daarom begint de gradient vanuit het midden en verdeeld zich gelijk naar alle kanten. Heel mooi dus! Net zoals mijn Enamel button, die ik als photo prop voor deze deken heb gebruikt. Die past er wel goed bij!

Je kan de Jacob’s ladders wat duidelijker zien op bovenstaande foto. Ze lopen 1 rij achter in kleur als je ze eenmaal laddert, ha! Volgende week laat ik je zien hoe dat moet. Maar geloof me, het is echt heel gemakkelijk. Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer