De kreeftensteek is een leuke manier om een rand af te werken. De kreeftensteek is bijzonder omdat je hem niet van rechts naar links haakt, maar van links naar rechts. Daardoor rolt de steek een beetje over zichzelf heen - dit maakt hem erg stevig en daarmee een perfecte manier om een project af te werken!

Kreeftensteek stekenmeervoud

Er is geen stekenmeervoud voor de kreeftensteek. Het is eigenlijk een aangepaste versie van een vaste, dus je haakt 1 kreeftensteek in elke steek. Het werkt dus met elke hoeveelheid steken!

Hoe haak je de kreeftensteek

N.B: Om de steken wat duidelijker te laten zien ben ik voor deze uitleg middenin mijn rij begonnen. In de Regenboog sampler deken begin je in de linkerbovenhoek.

Hecht je kleur aan met een hv in je eerste steek. Haak direct een v in dezelfde steek (foto 1). Steek nu je naald in in de steek aan de rechterkant van de v (foto 2). Sla de draad om, en haal een lus op. Je krijgt nu een gek opgerold stukje garen, dit is de bedoeling (foto 3). Sla de draad opnieuw om, en haal hem door de lussen op je naald. Dit is je eerste kreeftensteek (foto 4). De kreeftensteek draait om zichzelf heen, waardoor je een mooi speels randje krijgt.


Kreeftensteek in hoeken haken

Ga door met bovenstaande instructies en haak v aan de rechterkant van je vorige steek (foto 5). Als je bij een hoek aankomt, haak je een kreeftensteek, twee l en een kreeftensteek in de hoekopening (foto 6). Uiteindelijk haak je rondom de deken, en kan je je draad afknippen en je eindjes wegwerken. Zo simpel is het!


Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer