Stekenmeervoud in deken: 8 + 1 steek.

De Larksfoot steek bestaat steeds uit twee rijen. De heengaande rij, waarin je de verlaagde st haakt. En de teruggaande rij, waarin je het patroon van gaatjes volgt wat in de heengaande rij is gemaakt. Lees het geschreven patroon goed door, en gebruik het in combinatie met deze uitleg. Ik praat je hier door de steken heen, maar het geschreven patroon geeft je precies aan hoevaak je iets moet haken.

Hecht je kleur aan met een hv in de eerste steek. Haak drie l, die tellen als st hier en verder, en haak drie st (foto 1). Sla een steek over, haak een l en drie st. Herhaal dit tot het einde van de rij, zodat je een gaatjespatroon krijgt. Eindig met vier st in de laatste vier steken (foto 2). Knip je draad af en keer om.

Hecht je nieuwe kleur aan met een hv in de eerste steek, haak drie l (foto 3). Dit wordt de eerste rij waarin je verlaagde steken haakt. Haak een st, l, sla een steek over en haak dan weer een st (foto 4). Je bent nu aangekomen bij de lossen-opening. Haak in plaats van in de lossen-opening een st in de overgeslagen steek van de rij daaronder (de grijze rij, foto 5). Trek de lus van dit st goed omhoog zodat hij niet te strak staat. Haak een st in de volgende steek. Deze combinatie van ‘st, verlaagd st, st’ is een Larksfoot steek (foto 6). Haak een l en sla een steek over. Herhaal de Larksfootsteek, l en overgeslagen steek tot het einde. Eindig met twee st in de laatste twee steken (foto 7). Knip garen niet af, keer om.

Haak drie l, st, l boven de lossen-opening van de vorige rij, en sla een steek over. Haak steeds drie st en een l met een overgeslagen steek. Zo kopieer je het gaatjespatroon. Eindig met twee st in de laatste twee steken (foto 8). Knip je draad af, keer om.

Hecht je nieuwe kleur aan met een hv in de eerste steek. Haak drie l, die tellen als st (foto 9). Haak direct hier achteraan een Larksfoot steek door een st, verlaagd st in de lossen-opening van twee rijen daaronder en een st te haken (foto 10). Haak een l, sla een steek over en haak dan weer een Larksfoot steek. Dit herhaal je tot het einde van de rij, met een st in de laatste steek (foto 11). Knip je draad niet af, keer om.

Haak nu weer drie l. Haak drie st, l en sla een steek over. Je kopieert weer het gaatjespatroon van de rij daaronder. Eindig met vier st in de laatste vier steken (foto 12). Knip je draad af, keer om.

Herhaal deze laatste vier rijen totdat je de gewenste hoogte hebt bereikt. Vergeet niet dat je elke teruggaande rij het gaatjespatroon van de rij daaronder kopieert.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer