Stekenmeervoud in deken: 8 steken.

De golfsteek is een verzameling van steken die allemaal andere hoogtes hebben. Door in de ene rij een golf te haken, en in de volgende rij een ‘anti-golf’, krijg je uiteindelijk een mooie rechte rij in je deken met zo’n leuk golfmotiefje ertussenin. Het kan zijn dat je golfsteek wat scheef is, of dat de grijze rijen ook golven. Dat trekt naarmate je meer rijen haakt wel recht.

Omdat het golfpatroon een meervoud van 8 steken is en we 241 steken hebben (145 in de baby versie), houden we 1 steek over aan het einde van de rij. Daarom haken we daar een v extra (en in de rij daarop een dst extra), dit staat ook in het patroon omschreven.

Hecht je draad aan met een hv. Haak een l, en dan een v in de eerste steek (dezelfde steek als je hv). Haak achtereenvolgens een hst, een st, twee dst, een st, een hst en een v. Je hebt nu een golf gehaakt (foto 1,2). Herhaal dit golfpatroon tot je bij het einde bent, en haak dan nog een extra v (foto 3). Knip je draad af en draai je deken om.

Hecht je nieuwe kleur aan met een hv in de eerste steek van de rij (dat is de laatste v van de vorige rij). Haak vier l, deze tellen als een dst. Haak vervolgens nog een dst in de volgende v, een st in het hst, een hst in het st, en een v op het dst. Je bent nu halverwege de eerste golf en ziet dat het hoogteverschil in deze twee rijen wordt opgeheven (foto 4). Haak vervolgens nog een v, een hst, een st en een dst. Nu heb je je volledige ‘anti-golf’ gehaakt. Ga zo door tot het einde van de rij. Knip je draad af en draai je deken om (foto 5).

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer