Zoals beloofd laat ik je wat van de voortgang zien! Langzaamaan veranderden de bolletjes Catona in haakwerk. Dit is het begin van mijn ombre kussenhoes, een projectje wat al een aantal maanden in mijn hoofd rondzwierf en waar ik maar niet aan toekwam. En hij is precies zoals ik hem had uitgedacht! Die vierkantjes krullen wat op, maar dat trekt vanzelf weg met opspannen.

Ik heb de 10 grams bolletjes op de foto niet gebruikt. Ik had namelijk al vrij snel door dat ik wel meer dan dat nodig had, dus ik heb 50 grams bollen gebruikt. In eerste instantie wilde ik een hoes maken voor een 40 x 40 cm kussen, maar het patroon zag er net een tikkeltje beter uit met wat meer afwisseling in kleur. Dus ik heb het iets aangepast zodat het patroon een 50 x 50 cm hoes past; voor een heerlijk vol kussen. Het betekent wel dat ik meer vierkantjes moest haken, maar ach. Het voordeel van join-as-you-go haken is dat je het patroon op elk moment kan aanpassen qua maat.

Zoals ik al verwacht had beviel Catona me uitstekend voor dit kussen. De katoendraad is gemerceriseerd, dus dat betekent dat het minder snel splijt. Het geeft de draad ook een subtiele glans en zorgt ervoor dat het geheel compact blijft. Best handig als je het kussen regelmatig wil gebruiken!

Iets wat ik me net pas bedacht, is dat ik ook gewoon mijn regenboog had kunnen gebruiken om de ombre kleuren te kiezen. Niet dat ik het erg vond om met mijn Catona staaltjes te experimenteren hoor! Maar als je nog op zoek bent naar kleurinspiratie zou ik deze foto ter harte nemen. Kies gewoon 4 kleuren van boven naar beneden, voeg wit toe als een vijfde kleur en klaar is Kees. Volgende week laat ik je het eindresultaat zien. Ik kan je alvast vertellen dat je vijf van je favoriete knopen nodig gaat hebben!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer