Afgelopen jaar wilde ik een beetje minderen. Op het garenfront, in ieder geval. Ik heb een kast vol garen maar nooit de juiste kleur, dat moet wel aan mij liggen toch?

Dus de komende tijd werk ik met garens die ik al heb - dat was mijn belofte aan mezelf.

Voor- en nadelen

Elk voordeel heeft zijn nadeel, zoals je wel vaker hoort. Ik heb de luxe om met veel kleur te werken en me daar ook mee te omringen. Tegelijkertijd moet ik daar dus ook ruimte voor maken. Die bolletjes moet je natuurlijk wel zien en voelen. Zeker met lijnen die veel kleuren hebben zoals Colour Crafter, Metropolis en Catona, of de grotere bollen zoals Whirls of Chunky Monkey is dat best een uitdaging. Qua Whirl doe ik het best goed met slechts een paar cakes van mijn favorite kleurlijnen. Maar andere lijnen... Daar ben ik een beetje losgeslagen.

Dus in het kader van eindelijk eens opmaken wat je in huis hebt en minimaliseren (iets wat ik vorig jaar heb gedaan met de Bobble Track Speeldeken en wat goed bevallen is) besloot ik dit nieuwe patroon dus te maken van de bollen die ik al had liggen.

New project

Catona

De keuze viel op de plank Catona. Nouja, planken. En dozen. Ik bewaar ze her en der door het huis omdat ik ze niet meer kwijt kan. Ik heb een paar kleuren gekozen die ik al een tijdje heel leuk vond bij elkaar. Er zit zelfs een beetje grijs/bruin in de selectie - een kleur die ik niet zo vaak gebruik. Daardoor is het een leuke uitdaging om deze mee te nemen.

New project 2

De bobbels

Een Catona project dus, met minimale(re) kleuren. Dit specifieke patroontje had ik al een tijdje in m'n hoofd zitten. Een klein cluster van bobbels, wat een beetje lijkt op druiventrosjes. Maar dan wel zonder de organische component van druiven, want ik vind het mooier als ze gelijkmatig verdeeld zijn over de beschikbare ruimte. Een beetje van de natuur en een beetje orde in de chaos, dat is meer mijn straatje.

New project 3

Het is een patroon wat zich voor verschillende doeleindes laat lenen. Welke het gaat worden? Dat zie je de volgende keer!

PS. Over het niet kopen van nieuwe garens: Natuurlijk kwam ik net wat te kort voor de laatste 20 steken van de eerste kleur. Geen centimetertje te bekennen in al die dozen. Dus hop, naar de winkel voor 1 meter Catona Saffron want ja, anders gaat het niet. Jup, tot zover het niet nieuw kopen dus. Volgende keer beter, echt waar!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer