Vandaag wil aan jullie laten zien wat ik denk te gaan maken. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe het eindresultaat eruit gaat zien, maar ik weet wel dat het een mooie grote omslagdoek/deken moet worden, dat het licht en luchtig moet zijn, dat het uit bloemetjes gaat bestaan en dat het echt lente-achtig moet zijn. Weet je wel, zo'n doek voor wat koudere avonden. Op dit moment denk ik aan bloemetjes met een opengewerkte join en rand. Het garen heb ik al in huis!

Het zijn allemaal garens van Scheepjes. De grote bol gaat voor de bloemetjes gebruikt worden. Het is Invicta (kleurnummer 971), waar 420 m wol/polyamide gemixt garen op zit. En serieus, dit is zacht garen! Ik heb zelf geen probleem met kriebelwol( nu we het erover hebben, ik herinner me een zekere sjaal die wellicht weer een keertje de vriezer in moet) maar ik moet zeggen dat dit toch een stuk lekkerder aanvoelt. Ik ga voor deze deken een 3,0 mm naald gebruiken (die ieniemienie is vergeleken bij de 6,0 mm die ik meestal gebruik). De kleuren in deze variatie gaan van roze/paars naar rood en geeltonen. Zo lente-achtig als je het maar kan hebben denk ik!

Het andere garen is Invicta Extra in een mooie kleur lila (kleurnummer 1462). Dit is ook een zachte wol/polyamide mix, en op 1 bol zit 210 meter. Ik wil dit garen gebruiken voor het omranden en joinen van de verschillende bloemetjes.

Alle ideeƫn tollen nog een beetje over elkaar heen in mijn hoofd, maar vooralsnog denk ik dat de bloemetjes er zo uit gaan zien:

Laat de bloemetjes maar komen!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer