Afgelopen week kreeg ik een leuk pakje thuisgestuurd: Het splinternieuwe Scheepjes YARN book-a-zine! Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit book-azine. Niet alleen omdat het de jubileumeditie was (uitgave 10 alweer!), maar ook vanwege het thema: 'The Colour issue' (De Kleureditie). Dat klinkt natuurlijk alsof het voor mij gemaakt is, vind je ook niet? Mijn verwachtingen waren dus hooggespannen, maar kon Scheepjes het waarmaken?

Yarn binding
Kijk naar die speciale binding!

Nou, het is ze gelukt! Zodra je het book-a-zine in handen hebt word je duidelijk dat Scheepjes kleur in elk hoekje van het bookazine heeft gestopt. Van de voorkant tot de notities, en zelfs in de speciale rug van het boek, want die is ook in kleur. Deze binding heeft nog een bijkomend voordeel, en dat is dat het boek heel gemakkelijk plat blijft liggen. Erg fijn als je een patroon vanuit het bookazine aan het haken bent!

In de notities is zat ruimte om je gedachtes kwijt te kunnen. Ik schrijf zelf niet in mijn boeken (ben opgegroeid met een moeder die dat zonde vond!), maar in plaats daarvan gebruik ik post-its of Washi tape om gedachtes kwijt te kunnen. En met het regenboogthema kan je dat in stijl doen.


Ontwerpen

Deze uitgave heeft geen losse hoofdstukken, zoals in de vorige YARNs het geval was. In plaats daarvan is het echt een reis door kleuren heen. Elk ontwerp heeft z'n eigen hoofdkleur, en met 16 ontwerpen is dat dus een bont geheel. Ik laat je wat van mijn favorieten zien. Er is nog veel meer moois te ontdekken, maar dat mag je zelf doen.

Frozen Roze Shawl
Frozen Roze Shawl van Nerissa (Missneriss.com)

De Frozen Roze Shawl van Nerissa van Missneriss.com is een van die klassieke, elegante patronen. Ik werd onmiddelijk naar de roze gradient van de Scheepjes Whirl getrokken. Het patroon is ook op een speciale manier ontworpen, want je haakt de rand gelijk mee met de shawl. Zo loopt de gradient dus ook door in de rand - heel slim!

Lotus Rug
The Lotus rug van Johanna (Mijocrochet.se)

The Lotus rug van Johanna van Mijocrochet.se is nog zo'n mooierd. Het patroon werkt met reliëfstokjes die samen een lotusvorm maken. Het originele patroon haak je in grijs, maar ik overweeg om een roze of perzikkleurig garen te gebruiken (er zijn wilde plannen om de hobbykamer opnieuw in te richten). De Lotus Rug is gehaakt met Scheepjes Mighty, een juten-mix. Perfect voor zo'n kleed dus!

Technicolour Dream Blanket
Technicolour Dream Blanket van Rachele (Cypress Textiles)

En dan is er de Technicolour Dream Blanket van Rachele van Cypress Textiles. Rachele maakt de meest prachtige, kleurrijke creaties die me altijd zo blij maken! Ze is ook ontzettend goed met vormen in elkaar puzzelen, zoals deze deken wel laat zien. Hij is gehaakt met heel veel kleuren Scheepjes Soft Fun, en het is mijn favoriete ontwerp in deze editie.

Faded river Tunic
Faded River Tunic van Jo (Joallportdesigns.com)

Als ik dit patroon zie dan zou ik willen dat ik de tijd had genomen om beter te leren breien. Het is de Faded Tunic van Jo van Joallportdesigns.com, gebreid in een prachtige Whirl 'Fine Art' gradient. Het ziet er uit als een warme trui die ik zeker kan waarderen de komende herfst.

Er is nog veel meer te ontdekken in dit bookazine, zoals de prachtige Lavender Dress, of schattige Red Panda sokken, en ook nog een deken van ondergetekende! De deken komt nog aan bod in een latere blogpost. Ik geef je een hint: hij is geel.

Yarn 10 details

Er zijn 16 haak- en breipatronen beschikbaar in deze uitgave. YARN 10 'The Colour issue' is verkrijgbaar voor € 8,95. Er is een Nederlandse en Engelse uitgave, dus kijk even welke je wil want de meeste winkeliers hebben maar 1 taal. Scheepjes retailers kunnen het bookazine voor je bestellen, en anders kan je de Nederlandse editie online vinden:


Vorige YARNs

Voorgaande Nederlandse versies:Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer