Goed nieuws afgelopen vrijdag: Scheepjes bracht hun nieuwe YARN bookazine uit! Het thema voor de 7e uitgave is ‘Reef’, en dat beloof dus veel kleurrijke designs met een mooie flow. Ik was echt ontzettend benieuwd!

Het was een klein feestje toen deze uitgave op mijn deurmat belandde en ik hem voor de eerste keer echt kon doorbladeren. Kijk je mee?


YARN bookazine 7 ‘Reef’

Als je nog nooit van YARN bookazine gehoord hebt, kan ik je een kleine introductie geven. De YARN bookazines zijn een combinatie van een boek en . magazine, gepubliceerd door Scheepjes. Ik zeg combinatie, omdat het kenmerken van beide heeft. YARN wordt zesmaandelijks gepubliceerd, dus magazine. Maar het bevat 16 of 17 haak-, brei- en/of naaipatronen, informatieve artikelen en interviews met ontwerpers en artiesten. De fotografie is prachtig, en het geheel wordt op lekker dik papier geprint. Boek dus! Oftewel: een bookazine.

Ik heb alle 7 uitgaves tot nu toe in mijn bezig. Uitgave 2 (Midnight Garden) is wat lastig te vinden tegenwoordig, maar er zijn nog zat retailers die de rest van de YARNs op voorraad hebben. Ik heb aan het einde van de blogpost alle links op een rijtje gezet!

De patronen

Al bladerend door het bookazine is duidelijk dat Simy, Scheepjes’ Creative Director een visie voor YARN heeft. De patronen, de fotografie, het past allemaal zo goed bij elkaar. Ik had moeite met het kiezen van een paar patronen om te laten zien, want er zijn zoveel mooie patronen bij! Het bookazine is verdeeld in 4 hoofdstukken: In the Anemones, Kelp Forest, Coastal Reef en Coral life. Ik heb er dus eentje van elk gekozen.

Coastal Reef: Beach Wave Top, Susan Walsh

Dit is de prachtige Beach Wave top van Susan Walsh van Peppergoose. Het is onderdeel van een setje van twee, het patroon voor een bijpassend vest kan je ook in het bookazine terugvinden. De kleur vind ik echt prachtig! Het patroon is geschreven voor maten S tot XXL, dus behoorlijk wat ruimte om het goed passend te maken. Vind je trouwens de achtergrond van deze foto ook niet slim bedacht? De kleine klimblokken lijken net stukken koraal!

In the Anemones: Hydra Blanket, Mark Roseboom

Dit is de Hydra blanket van Mark Roseboom van The Guy with the Hook. Prachtig toch!? Dit is echt mijn type deken met zijn kleurrijke, zwierige motieven. Het is een mix van kleuren Stone Washed en River Washed, dus als deze kleurrijke regenboog niet jouw stijl is kan je hem prima haken naar jouw smaak: kleurkeuze genoeg.

Coral Life: Staghorn Necklace, Carmen Jorissen

Dit is mijn favoriete foto uit het hele bookazine. Dit is de Staghorn Necklace van Carmen van New Leaf designs. Het past zó goed bij het koraalthema! Wat je niet kan zien op deze foto, maar wel in het bookazine, is dat de sluiting van deze ketting gemaakt is met een satijnen lint. Een hele elegante ‘touch’ voor zo’n elegante ketting, vind je ook niet?

Kelp Forest: Kelp Garden Sweater, Ana D

Ok, nog eentje! Dit is de Kelp Garden Sweater van Ana D. Ik denk dat het een prachtig ontwerp is om mee te starten als je kleding gaat haken. De verticale golfjes zijn flatterend voor alle lichaamstypes. Ook dit patroon komt in maat S-XXL, dus je hebt genoeg keus om hem passend te maken!

Waar kan je YARN 7 vinden?

Yarn 7 Reef is is verkrijgbaar voor € 8,95. Er zijn Engelse en Nederlandse uitgaves, maar in Nederland vind je voornamelijk de Nederlandse versie. Scheepjes Retailers kunnen hem voor je bestellen, en anders kan je hem hier aanschaffen:

Vorige YARN uitgaves

Voorgaande Nederlandse versies:

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer