Je hebt misschien wel gemerkt dat Scheepjes een nieuw YARN bookazine heeft uitgebracht. Dat, en de nieuwe Scheepjes CAL zijn de hot topics van dit moment! Ik heb mijn bookazine al ontvangen, en zoals altijd is het een genot om deze door te bladeren. Heb je je thee al klaarstaan? Alle details over hoe je je bookazine kan bestellen staan beneden, dus lees rustig door!

Designs voor elk lijf

De cover laat al wat van de binnenkant zien. Het is een mozaïek van verschillende projecten en interviews die in het bookazine staan. Een van de dingen die me opviel is dat sinds een paar uitgaves Scheepjes meer mannenpatronen in hun bookazines opneemt. Dat zie je ook op de cover terug: een aantal van de projecten zijn specifiek voor mannen, en anderen zijn unisex of zijn gemakkelijk aan te passen met een mannelijk kleurenschema. Daarnaast zijn alle kledingstukken te haken of breien in maat S t/m XXL, waardoor ze voor heel veel mensen passend te maken zijn.

Het bookazine staat vol met mooie quotes, artiesteninterviews en producten die passen in het Thee thema. De patronen zijn in 4 hoofdstukken verdeeld (‘Matcha’, ‘Saffron & Ginger’, ‘English Tea’ en ‘Oolong’), elk met hun eigen uitstraling. Ik heb mijn favorieten van elk hoofdstuk eruit gepikt, maar de andere patronen zijn ook prachtig.

Qing Xin Sweater, Ana D

Dit is een van mijn favoriete designs. Het is de Qing Xin Sweater van Ana D. Gehaakt met Scheepjes Namaste, een grof en zacht garen. Het design valt elegant, en is lekker warm. Ik denk dat, naast een lang rok (die nu helemaal in zijn!) ook heel mooi staat op een paar jeans. Ik heb het patroon bekeken: goed te doen! Dus een mooi project voor beginnende hakers of haaksters.

Soulstorm Blanket, Martin up North

Is dit motief niet hypnotiserend? De Soulstorm deken van het Matcha hoofdstuk is van Martin up North, en gebruikt overlay crochet om een mooi patroon te maken. Het doet me aan vortexes en oude Minnoische tempels denken. Dit zou echt een geweldig cadeau zijn voor een zoon of neef die gaat studeren. Mannelijk en stijlvol, warm, en een genot om te haken!

Honey Poncho, Tatsiana Kupryanchyk

De Honey Poncho van Tatsiana Kupryanchyk past heel goed in een relaxed en warm hoofdstuk zoals ‘Saffron & Ginger’. Deze poncho pak je van de kapstok en doe je snel aan als je een boodschap gaat halen of een vriendin in een restaurantje ontmoet. De kleine popcorns houden het geheel interessant, maar wat ik echt bijzonder vind is de wijde col/neklijn, want die ziet er erg warm en comfortabel uit. Mijn favoriete vesten hebben allemaal zo’n col.

Blooming Tea Cosy, Christa Veenstra

De Blooming Tea Cosy van het English Tea hoofdstuk is een hele letterlijke interpretatie van het thee thema. Christa kan als geen ander elegante designs maken, en deze Tea Cosy is geen uitzondering. Ik moet gelijk denken aan een pot thee die ik ooit kreeg op vakantie. Ik kan me niet herinneren waar het was, maar het leek alsof ik een bolletje modder in de theepot zag drijven. Langzaam maar zeker ontvouwde de bol zich tot een mooie bloem die zachtjes heen en weer deinde in het kokende water.

YARN 8 details

Yarn 8 ‘Tearoom’ is verkrijgbaar voor € 8,95. Er zijn Engelse en Nederlandse uitgaves, maar in Nederland vind je voornamelijk de Nederlandse versie. Scheepjes Retailers kunnen hem voor je bestellen, en anders kan je hem hier aanschaffen:

Vorige YARNs

Voorgaande Nederlandse versies:

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer