Winkelwagen

  Korting
  Subtotaal

Catherine polswarmers

06.Apr.14 / Kirsten Ballering

Hallo allemaal! Vandaag wil ik graag het patroon voor de Catherine Wristies met jullie delen. Deze passen helemaal bij de Catherine cowl, met dezelfde kleuren en dezelfde haaknaald.

Materialen en benodigdheden

Garen

Scheepjes Cotton 8 (100% katoen, 50 gr/170 m)
  • Kleur A: 717 x 1 bol
  • Kleur B: 653 x 1 bol
  • Kleur C: 510 x 1 bol
  • Kleur D: 654 x 1 bol

Shop het yarn

Je kan Cotton 8 bij Scheepjes retailers vinden, of webshops zoals:

Haaknaald

3,5mm.

Afmetingen

Hoogte ongeveer 18 cm, past polsomtrek van 21 cm.

Stekenverhouding

Draadspanning is niet kritiek voor dit project.

Afkortingen

  • :
 

KOM ER OOK BIJ!

Word nu lid van de Haak Maar Raak Community mailing lijst en je krijgt direct de complete PDF gids voor opspannen, helemaal gratis!

You’ve successfully signed up! Check your email for details.

Haakpatroon

Catherine Wheel

Ik heb in de tutorial voor de Catherine cowl een uitgebreide fototutorial gemaakt over deze steek. Voor deze wristies kan je die tutorial volgen (inclusief de kleuren), met als enige aanpassingen dat je begint met 48 lossen + 1 keerlosse = 49 lossen, en in rij 1 dus met 49 vasten eindigt. Als je je wristies groter in omtrek wil, voeg dan een meervoud van 8 steken toe (dus 48+8, 48+2×8, etc). Dan krijg je uiteindelijk 1 wheel extra in elke rij waardoor de omtrek toeneemt. Andersom werkt natuurlijk ook, als je ze dus kleiner wil maken kan je 8 steken van de beginrij afhalen. Vergeet niet dat deze steek niet echt meerekt, dus de lengte van je ketting (zonder hem uit te rekken) is ook ongeveer hoe breed je geblockte polswarmers zullen worden.

Volg deze tutorial tot je de wristies ongeveer 10-12 cm lang hebt gemaakt. Het is voor iedereen een beetje anders (afhankelijk van de vorm van je polsen), maar bij mij waren dat 6 rijen van complete wheels, en 1 beginrij van halve wheels. Als je deze lengte bereikt hebt, volg je de beschrijving van de cowl tutorial voor de bovenste halve-wheel rand. Nu heb je een lap met rechte randen, en is het tijd om de rand te maken!

Rand

Bij de rand moet je zometeen in het patroon even goed opletten. Ik geef aan waar je alleen in de achterste lusjes moet haken. Als dit er niet bij staat, kan je door alle twee de lusjes van de steek haken.

Rij 1 (VK) Hecht Kleur B met een hv in eerste s aan. 2v in eerste s, *3v in l-open, 1v in oog van 7st smh, 3v in l-open, 1v in v van vorige rij; herhaal vanaf * tot eind, eindig met 2v in laatste s, hecht af. [48 v] (foto 1)

Rij 2 Hecht Kleur B aan met hv in eerste s, 2v in eerste s, 1v in elke s tot eind, hecht af. [49 v] (foto 2).

Om een dubbele rand te maken, haak je twee losse rijen vanaf hier: eentje in de voorste lus van Rij 2, en eentje in de achterste lus van Rij 2 (knip garen na elke rij af). Ik vind het gemakkelijker om met de achterste lus te beginnen zodat je daarna de voorste lus nog kan zien.

Rij 3a Hecht Kleur B met hv aan in achterste lus van eerste s, 1v in achterste lus van elke s. [49 v] Je ziet hierna een rij met voorste lussen voor deze rij (foto 3, pijlen).

Rij 3b Hecht Kleur B met een hv aan in voorste lus van eerste s, 1v in voorste lus van elke s. [49 v] (foto 4)

Nu heb je 2 losse rijen: de rij in voorste lus, en de rij in achterste lus. De instructies voor beide rijen worden los gegeven in de rijen hierna.

Rij 4 (haak steken enkel door achterste lus)

Achterste lus rij: Hecht Kleur B aan met hv in eerste s, 1v in elke v, hecht af. Hecht Kleur C met hv in eerste s aan, 9v, 30hst, 10v, hecht af. [49 stn] (foto 5, de pijl geeft aan waar hst beginnen)

Voorste lus rij: Hecht Kleur C aan met hv in eerste s, 9v, 30hst, 10v, hecht af. [49 stn]

Rij 5

Achterste lus rij: Hecht Kleur D aan met hv in eerste s, 1v in elke s tot eind. [49 v] (foto 7)

Voorste lus rij: Hecht Kleur D aan met hv in eerste s, 1v in elke s tot eind. [49 v] (foto 7)

Rij 6

Achterste lus rij: Hecht Kleur A met een hv in eerste s, 1v in volg s, (1hst, picot, 1hst) in dezelfde s, 1v, *1hv, 1v, (1hst, picot, 1hst) in dezelfde s, 1v; herhaal vanaf * nog 10x, 1hv in laatste s, hecht af (foto 8-9).

De picots op de achterste rijen zien er het beste uit als ze iets verspringen ten opzichte van die van de voorste rij.

Voorste lus rij: Hecht Kleur A met een hv in eerste s aan, (2l, picot, 1hst) in dezelfde s, 1v, *1hv, 1v (1hst, picot, 1hst) in dezelfde s, 1v; herhaal vanaf * nog 10x, 1hv, 1v, (1hst, picot, 1hst) in laatste s, hecht af (foto 11).

Opspannen

Span de wristies op, voordat ze je aan elkaar naait.

Vastmaken

Naai nu de randen vast. Ik heb ze vastgenaaid tot de bovenkant van de rode rij (foto 13, pijlen). Dit kan voor jou iets anders zijn, maar de stelregel is dat je ze vastnaait tot ze over je handen passen en de rand over je knokkels valt. Weef als laatste je eindjes in.

Dat is het! Veel plezier met je col en polswarmer set!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer
:Amount:x :Name: :Price: