-edit- sinds ik de review geschreven heb is Simy's borduurset opnieuw uitgebracht. Er zit nu een zesde accessoire in: een zilverkleurige garensnijder. Erg fijn als je het schaartje niet bij de hand hebt!

Misschien heb je hem al gezien: de prachtige borduurset die uit is gebracht door Simy Somer, creatieve director van Scheepjes. Het is echt een luxe set, met accessoires die je nodig kan hebben tijdens het borduren (of handwerken in het algemeen). Een mooi cadeau om te geven aan elke naaister, borduurster of handwerkster. Ik laat je graag zien wat er allemaal in de set zit!

De rozenhouten kist

Om te beginnen, het kistje. Het kistje waar de set inzit is gemaakt van glad rozenhout. Het heeft echt zo’n ‘antiek’ gevoel, net alsof je het juwelenkistje van je overgrootmoeder openmaakt. Er zitten diverse accessoires in, die een laagje van puur zilver hebben. Zilver staat bekend om zijn antibacteriële werking, dus naast dat het er mooi uitziet helpt het ook een beetje met de irritaties die soms optreden als je gedurende langere tijd met accessories werkt (van die rode ruwe vingers die je soms krijgt van borduurnaalden bijvoorbeeld!) Het geheel ziet er gewoon prachtig uit.

Als je de doos opent staat er in grote goudkleurige letters ‘Simy’s borduur’ op de binnenkant.

Borduuraccessoires

Er zitten 5 accessoires in de set. Allereerst heb je dit naaldenkokertje. Het is een lief klein kokertje waarin je je naalden opbergt als je ze niet gebruikt. Aangezien die van mij elke keer tussen de bankkussens belanden vind ik het wel handig om ze hierin te stoppen na een avondje borduren. De motiefjes op de koker zijn heel delicaat, vind je ook niet? Die motieven zijn hergebruikt op andere accessoires. Om het echt een set te maken, denk ik.

Dan is er ook nog dit borduurschaartje. Deze heeft een scherpe punt en dat perfecte ‘snipje’ als je knipt. Ze blijven ontzettend scherp als je er geen gekke dingen mee gaat doen zoals papier knippen of nietjes uit papier peuteren. Ik heb precies hetzelfde borduurschaartje maar dan los. Ik gebruik hem vrijwel elke dag en hij is nog steeds heel scherp. Dit schaartje is veruit mijn favoriet, dus ik vind het wel handig om een backup te hebben als ik hem kwijt zou raken!

In de set zit ook een hele scherpe priem. Priemen gebruik je om gaten te maken in stof. Gelukkig heb ik dat dit keer niet nodig, omdat mijn stoffen al helemaal kant-en-klaar zijn. Maar het kan best handig zijn als je met dikke stoffen of bijvoorbeeld lint werkt! De priem komt met een klein vingerhoedje zodat je niet per ongeluk in je vingers prikt. Hou hem weg van kinderen, want hij is echt ontzettend scherp.

Natuurlijk zit er ook een rijgnaald in, die kan niet missen in een borduurset. Erg handig als je grotere stukken lint of bijvoorbeeld elastiek door zomen of gaatjes wil trekken, zoals voor een trekzakje of een tailleband. Ik gebruik hem nu niet direct, maar ik snap wel dat hij als onderdeel in de set zit.

Eindoordeel

Om het geheel maar eens samen te vatten: een prachtige (cadeau)set waar elke handwerkster van kan genieten. Er zitten wat accessoires in die je misschien niet direct gebruikt (de rijgnaald en priem bijvoorbeeld), maar je weet natuurlijk nooit wat je voor toekomstige projecten nodig hebt. En de rozenhouten kist is ook prachtig. Heel verfijnd!

De borduurset kan je bij verschillende Scheepjes verkooppunten kopen. Als je lokale winkeltje ‘m niet heeft kan je hem hier ook vinden:

Als je de kit iets te duur vindt, kan je ook het fijne schaartje los kopen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer