Hallo allemaal! Vandaag wil ik jullie het eindresultaat van de Catherine cowl laten zien!! Ik heb er de afgelopen week hard aan gewerkt, om alle eindjes in te weven en er een echte cowl van te maken. Gelukkig wilde mijn schoonzusje model staan, dus hier zijn de foto's!

De cowl is ongeveer 20 cm in diameter (65 cm in omtrek) en is 28 cm hoog. Zoals je (hopelijk niet) kan zien, is het stukje waar ik de cowl aan elkaar heb genaaid bijna niet zichtbaar. Dat komt omdat je met deze steek eindigt met een half wheel (+ 1 stokje extra) aan beide kanten van je lap. Daarom is het vrij simpel aan elkaar te naaien.

Zoals je wellicht hebt gezien op Facebook, heb ik een kleine rand gemaakt van wat vasten en een randje met picots aan zowel de boven- als onderkant. Ik ben helemaal fan van picots!

Ik heb Cotton 8 gebruikt van Scheepjes, wat aangeeft dat een 3,0 mm naald nodig is. Maar omdat ik soms best strak kan haken heb ik een 3,5 mm naald gebruikt. Daardoor is hij lekker dicht en warm! En dat is wel wat nodig is met al die koude wind in de achtertuin op het moment...

Deze steek werkt erg lekker, aangezien er niet echt een achterkant is. Natuurlijk is er wel een fysieke achterkant, maar die is niet lelijk o.i.d. zoals bij sommige andere steken. Zoals je kan zien in de laatste foto lijkt die wel wat op vissenschubben, haha! Dus deze col kan je ook nog makkelijk omslaan of binnenstebuiten dragen.

Jup, ik ben helemaal fan van de Catherine wheel, en deze cowl gaat zeker weten veel gebruikt worden. Ik ga deze week hard werken aan een tutorial voor de liefhebbers!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer