Stekenmeervoud in deken: 2 + 1 steek.

Hecht je kleur aan met een hv in de eerste steek. Haak twee l (foto 1), deze helpen je de hoogte in te komen om je steek te maken en tellen direct als onderdeel van je begin-moesje. Sla je draad om, steek naald in dezelfde steek als de hv, sla draad om, haal lus op. Doe dit nog twee keer in dezelfde steek, zo krijg je in totaal zeven lussen op je haaknaald (foto 2). Sla de draad nog eenmaal om en haal door al je lussen op de naald. Dit is je begin-moesje. Haak dan een l (foto 3).

Je gaat nu een ‘normaal’ moesje haken. Sla een steek over. Sla je draad om, steek de naald in de volgende steek, sla je draad weer om en haal een lus op. Doe dit in totaal vier keer voor dezelfde steek. Je hebt nu negen lussen op je naald staan (foto 4). Sla de draad nog een keer om, en haal door alle lussen op je naald: dat is je gewone moesje. Haak nog een l (foto 5).

Ga zo door tot het einde van de rij. Haak steeds een moesje en een l, sla een steek over in de grijze rij en haak dan je volgende moesje. Eindig met een st in de laatste steek (foto 6). Keer je deken om.

Haak nu drie l, die tellen als je eerste st (foto 7). Haak direct een normaal moesje in de eerste lossen-opening tussen het st en het laatste moesje van de vorige rij (foto 8). Door in de lossen-openingen te haken krijg je een compactere steek. Herhaal het patroon van de vorige rij door steeds een moesje in de openingen tussen moesjes van de vorige rij te haken, met een l daartussen. Eindig weer met een st in je laatste moesje (wat je begin-moesje van de eerste rij was). Let erop dat je tussen het laatste moesje en het st geen l haakt, want je hebt maar 241 steken nodig voor je volgende rij. Knip je garen af (foto 9).

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer