Stekenmeervoud in deken: 1 steek.

De vissengraatsteek (ofwel vissengraat hst in dit patroon) is een variatie op het gewone halve stokje. Het is een wat stevigere steek, met een mooi V-patroon. Voel het verschil met een gewoon hst maar eens!

Om te beginnen hecht je je nieuwe kleur aan met een hv in je eerste steek. Haak een l (foto 1), sla je draad om en steek je naald in dezelfde steek. Sla je draad om en haal een lus op (foto 2). Haal nu direct deze lus door de laatste lus op je naald (foto 3). Je ziet dan een ‘dwarsbalkje’ in je steek verschijnen. Sla je draad nogmaals om (foto 4) en haal door alle lussen op je naald. Dit is je eerste vissengraat hst (foto 5). Herhaal deze stappen voor alle steken in de rij. Knip je draad af, keer je deken niet om (foto 6 en 7).

De goede kant van het vissengraat hst geeft dat vissengraat effect. Daarom hecht je je draad weer met een hv aan in de eerste steek van de vorige rij (dus je eerste vissengraat hst). Herhaal de stappen hierboven om nog een rij te haken. (foto 8). Knip je draad af. Je achterkant ziet eruit zoals op foto 9.

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer