Ik heb beloofd dat ik jullie deze week iets meer van de toekomstige balkon-mandala’s zou laten zien! Het zijn geen mandala’s in de traditionele zin van het woord, aangezien ik eigenlijk doily patronen gebruik. Maar ik vind dat de term ‘zomer-mandala’ wat leuker klinkt dan ‘zomer-doily’! Ik heb voor de iets luchtigere patronen gekozen. Veel netstructuren, veel picots, dat zijn mijn favorieten! Ik vind ze wat eleganter dan de dichte patronen en ik zie al helemaal voor me hoe de zon straks leuke patronen geeft als ze door de mandala’s schijnt.

Dit zijn nog niet alle kleuren. Van de kleur die nu over is, ga ik nog een paar kleine varianten maken om ertussen te hangen!

Voor wie het heeft gemist, ik gebruik Cotton 8 van Scheepjes voor dit project. Katoen kan een hoop ‘mishandeling’ hebben en toch mooi blijven. Handig, want ik wil de mandala’s straks helemaal opstijven! ze zijn nu namelijk nog een beetje slap….

Ja, na deze foto gaf mijn camera aan dat hij echt ECHT ECHT aan de stroom moest dus ik kon geen betere foto’s maken dan deze. Maar je ziet wat ik bedoel, als ik dit ga ophangen dan ziet het er een beetje slapjes en triest uit. Het plan is om ze met behanglijm helemaal stijf te maken, vandaar dat het katoen wel het een ander te verduren krijgt. Dat ga ik dus aankomende week doen, wish me luck!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer