Goedemorgen! Afgelopen week liet ik jullie het begin van mijn bruidsshawl zien, met al die kleine kralen. Ik had alleen een kleine swatch gemaakt voordat ik aan dit project begon, dus ik was een beetje zenuwachtig om aan het echte werk te beginnen. Alpaca is namelijk niet zo fijn om uit te halen (zeker niet met kraaltjes!) en het is nogal fijntjes. Daarom heb ik ook besloten om met 2 draden tegelijk te werken (en omdat ik bang was dat hij niet op tijd af zou komen… Grote stappen snel thuis!)

Dus zo zag het eruit na een paar rijen. Ik zal eerlijk zijn, ik raakte hier een beetje in paniek. Zoals je ziet bestond mijn idee uit rijen lossen die aan elkaar vastzaten… En in mijn hoofd zag het er gewoon ietsje eleganter uit. In plaats daarvan waren alle lossen oneven, schoten de kraaltjes soms naar de achterkant van mijn shawl… Help! Ik ben maar stug doorgegaan en heb mezelf voorgehouden dat de Feather & Fan shawl er ook niet uitzag voordat ik hem ging blocken. Plus, ik kon altijd nog een witte pashmina kopen als ‘ie er niet uitzag! Ik moet wel zeggen dat ik erg blij was met hoe de kralen uitpakten. Het roze contrasteert met het witte van de Scheepjes Alpaca Rhythm maar niet op een manier dat ik eruit zag als een spekje :)

Je ziet op bovenstaande foto wel dat ie al lekker stretchy is en soepel valt. Het lijkt bijna een beetje op smock, vind je ook niet? De kralen zien er hier een beetje flets uit maar dat is alleen maar de foto. In het echt springen ze er iets meer vanaf, dat zal je ook wel op de foto’s zien. En daarover gesproken, ik heb zojuist mijn trouwfoto’s teruggehad dus volgende week kan ik ze laten zien! Tot dan!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer