Ik hoop dat het staartje van 2020 toch nog een beetje lief voor je is geweest! Ik ben zelf even lekker offline geweest. Niet voor een specifieke reden anders dan dat het ook wel eens lekker is om even de boel de boel te laten en geen afspraken te hebben (voor zover dat mogelijk is, maar ook digitale meetings kunnen best intens zijn)! Geen plannen hebben was mijn enige plan. Uiteindelijk heb ik niet veel meer gedaan dan wandelingen maken en voor de TV hangen.

Over die wandelingen gesproken, ik loop behoorlijke stukken inmiddels. Per dag zo'n 10 km, om een beetje actief te blijven. Kevin gaat meestal mee en tijdens een van onze wandelingen liet hij een subtiele hint vallen over het weer. Dat het best koud was. Ik merkte daar zelf niets van, want ik was ingepakt in twee truien en gewapend met een sjaal en handschoenen. Ik vertelde dat hij mijn sjaal wel mocht lenen (mooie panterprint!), maar toen kreeg ik de repliek 'Ja leuk, maar je zou nog een col voor me haken'. Touché, want dat had ik inderdaad vorig jaar beloofd. Ik had echter direct daarna alvast een sjaal in de winkel gekocht want ik ben ook realistisch over de tijdslijn waarop ik dat soort beloftes waarmaak. Dus hij zou niet omkomen van de kou, maar een belofte maakt nu eenmaal schuld.

Je ziet wel waar dit heengaat, toch? Kevin zocht de kleur uit en ik heb daar wat kleuren omheen gezocht. Ik ga Scheepjes Metropolis gebruiken, een warme Merinowol/nylon mix die ik al eerder voor mijn Origami deken gebruikte. Een zacht garen wat vanwege de nylon wel wat kan hebben. Bovendien is het zacht en kriebelt het niet, wat wel erg fijn is voor een col!

Ik ben voor deze mooie tinten blauw gegaan. Het mooie van Metropolis is dat alle kleuren een beetje tweeledig zijn. Elke bol heeft twee kleuren getwijnd, soms heel subtiel en soms wat duidelijker. Daar kan je dus een hele mooie gradient van maken. Ik ben zelf helemaal verliefd op de paars en lila in deze lijn. Maargoed, Kevin wilde nu eenmaal blauw, en hij is de eigenaar van dit project straks!

Het garen komt met een Easy start label, wat betekent dat je vrij gemakkelijk het middelste draadje kan lostrekken. Het zijn die kleine dingen die het nèt even iets handiger maken. Ik ga maar eens tijd maken om aan deze col te werken. Heerlijk, om het jaar te beginnen met zo'n relaxed project!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer