Dit is een gezicht wat je niet heel vaak ziet op mijn blog: Het is mijn man Kevin met zijn eigen cowl. Het is het resultaat van wat ik maakte van die prachtige bolletjes Metropolis!

Gradient effect

Vorige week probeerde ik het al een beetje uit te leggen, deze shawl heeft een mooi gradient effect als je hem draagt. Van de lichtste kleur Metropolis tot de donkerste, als je hem dubbel omslaat. We houden allebei van dubbel omgeslagen cowls omdat die lekker warm zijn, maar dat was wel een uitdaging om te combineren met de gradient. Uiteindelijk heb ik het opgelost met een strip papier, viltstiften en wat gepruts om te zien hoe die kleuren in elkaar staken.

In plaats van alle kleuren te stapelen, heb ik de kleuren opgedeeld in kleuren voor de voor- en achterkant, die samengenaaid zijn aan de zijkanten. Door het op deze manier te doen stapelen de kleuren zich in juiste volgorde op. Dit schema laat het iets duidelijker zien dan woorden kunnen:

Puffy V-steek

Ik heb de puffy (dikkere) V-steek gebruikt om een warme en soepele cowl te maken. De blauwe tinten Metropolis zijn bij uitstek geschikt voor een stoere 'mannen' cowl, maar met de mooie kleuren lila/paars, groen en geel in de Metropolis lijn kan je ook hele mooie andere combinaties maken.

Al met al ben ik heel blij met dit project. Het is warm, comfortabel en misschien wel het best van allemaal: hij is al in gebruik. De kou is deze week natuurlijk echt ingetreden, dus ik was net op tijd. Het patroon komt er ook snel aan: ik ben de laatste hand aan het bijbehorende haakdiagram voor de Puffy V-steek aan het leggen. Hou de blog dus in de gaten!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer