Afgelopen week liet ik je de Metropolis kleuren zien die ik voor Kevin's cowl gebruik. Deze keer kan ik je wat meer van de cowl zelf laten zien. Omdat een zeker iemand elke dag vraagt naar de voortgang schiet het best op, al zeg ik het zelf!


Ik gebruik een puffy (dikkere) V-steek voor dit ontwerp. Deze steek, gecombineerd met de wol van de Metropolis die ik hiervoor gebruik zorgt voor een dik en warm stofje wat goed isoleert. Bovendien haakt de steek lekker rythmisch weg, perfect voor TV-haken. Ik had nog wat shows in te halen, en waarom niet het nuttige met het aangename verenigen?

Misschien vraag je je wel af waarom deze cowl een naad heeft, in plaats van dat hij in de rondte is gehaakt. Dat komt omdat ik graag dat donker naar lichte fade-effect wilde maken. Persoonlijk vind ik cowls die je gewoon over je hoofd trekt en niet omslaat niet zo warm. Ik hou ervan om een cowl, net zoals een sjaal 2x om te slaan. Kevin ook, maar dat had natuurlijk wel zijn weerslag op dat fade-effect wat in de rondte dan niet te bereiken was. Daarom heb ik de cowl in twee delen opgedeeld, een voor- en achterkant met elk eigen kleuren. Als je deze tweemaal omslaat dan toont het als een ombre fade. Als de stukken eenmaal aan elkaar genaaid zijn wordt wel duidelijk wat ik hiermee bedoel.

Voor nu liggen de stukken even op de matten. Opspannen helpt om een mooie rechte rand te krijgen, waar je naad ook weer mooier van wordt. Ik had geen zin om extra draadjes weg te werken dus ik heb gewoon de draadeindes van de laatste rij ruim afgeknipt. Die gebruik ik straks om de stukken aan elkaar te zetten. Lekker praktisch!

Voor nu laat ik het hier even bij. De volgende keer zie je het eindresultaat!

Reacties

Wees de eerste die reageert op dit bericht!

Reageer